09 Mart 2016 13:25

İzmir’de HDP'ye yönelik gözaltılar protesto edildi

Paylaş

HDP ve HDK, İzmir'de sabah saatlerinde yapılan baskınları ve HDP İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, HDP PM üyesi Dilek Aykan'ın da aralarında bulunduğu 25 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.HDP il binasında düzenlenen toplantıya Emek Patisi, Halkevleri gibi çeşitli siyasi kurum temsilcileri de destek verdi. 

Toplantıda konuşan HDP İl Yöneticisi Süleyman Eryılmaz, süren siyasi soykırım operasyonları ile partilerine siyaset yolunun kapatılmaya çalışıldığını ifade ederek, İzmir valiliğinin son aylarda partileri tarafından yapılan her türlü etkinliğe de sert müdahale ettiğini hatırlattı. Gözaltı gerekçesinin "cenaze törenine katılmak" gibi insani bir eylem olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, "Dilan Kortak'ın babası İbrahim Kortak bile çok doğal olarak bulunması gerektiği kızının cenaze törenine katıldığı ve taziyeleri kabul ettiği için gözaltına alınmıştır" dedi. Yapılan operasyonun partilerinin siyaset faaliyetlerini engellemeye dönük olduğuna belirten Eryılmaz, her şeye rağmen demokratik siyaset yapma kararlıklarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Ardından Konuşan HDP MYK Üyesi Murat Mıhçı ise, tüm il ve ilçe örgütlerine siyasi soykırım uygulandığını belirterek, gözaltıların demokratik siyasete yönelik saldırılar olduğunu ve bu siyasi soykırım saldırılarını mücadele ederek yeneceklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

14. Bağımsız İktisat Kongresi başladı

SONRAKİ HABER

IŞİD’in kaçırdığı Nadya Murad: Ezidi kadınları kurtarın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...