09 Mart 2016 13:14

14. Bağımsız İktisat Kongresi başladı

Paylaş

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Bağımsız İktisat Kongresi Dokuz Eylül Üniversitesi’nde başladı. Üniversite öğrencilerinin ‘varsayalım ki öğrenciler bir iktisat kongresi düzenliyor’ sloganıyla yola çıktığı ve 14. kez düzenlenen kongre Cuma günü sona erecek. Kongreye  DEÜ İktisat Kulübü ev sahipliği yapıyor.

Kongre açılışını yapan İktisat Kulubü Başkanı Fatma Kızılırmak, iktisat terminolojisinin her yanını kuşatmış durumda bulunan ana akım iktisada eleştiriler getirmek, heterodoks iktisat akımlarını da başta iktisat öğrencileri olmak üzere bu alana ilgi duyan herkese tanıtmak amacıyla kongre düzenlediklerini belirtti. Kızılırmak, düzenledikleri kongrenin kâr amacı güden herhangi bir kuruluştan yardım almadan 14 yıldır yapıldığını söyledi.

Kızılırmak  “21.yy kapitalizmi: İnsanlığı ne bekliyor?” teması altında kapitalizmin yol açtığı sorunlar; dünyada ve Türkiye’de ortaya çıkan krizlerin yol açtığı savaşlar, totaliterleşme eğilimleri, artan işsizlik, yoksulluk ve gelir adaletsizliği,  geleceksizlik çıkmazı, toplumda ötekileştirilen kesimler, kapitalizmin doğa ilişkisi gibi konuları sorgulayıcı ve eleştirel bir bakış açısı ile  tartışacaklarını ifade etti.

Kongre açılış konuşmasını yapan İktisat Kulübü Danışmanı Araştırma Görevlisi Aydın Arı,  Türkiye’de genç issizlik  ve kadınların istihdama katılımının düşük olmasının ekonomiye bağlı değil politik bir sebep olarak da sayılabileceğini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan’ı protesto ederken gözaltına alınan işçiler: Sesimizi duyurmak istedik, kiralık işçi olmayacağız!

SONRAKİ HABER

İzmir’de HDP'ye yönelik gözaltılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...