09 Mart 2016 13:09

TGC Cinsiyet Eşitlikçi Haber Kılavuzu hazırladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kadın Komisyonu Cinsiyet Eşitlikçi Haber Kılavuzu hazırladı. Kılavuz 11 Mart 2016 Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek toplantıyla tanıtılacak.

Paylaş

Türkiye’nin en yaygın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Kadın Komisyonu medyadaki cinsiyetçi dilin önüne geçilmesi için "Kadın ve Medya Toplumsal  Cinsiyet Eşitlikçi Haber Kılavuzu"nu hazırladı. Kitap 11 Mart 2016 Cuma günü saat 11.00’de Gazeteciler Restoranı’nda düzenlenecek basın toplantısında tanıtılacak.

KİTABIN HAZIRLANIŞ SÜRECİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Komisyonu, kitabın hazırlanış sürecinde medya sektörünün çeşitli kademelerinde görev yapan çok sayıda kadın gazeteciyi buluşturdu. Türkiye’deki kadın meslek örgütlerine ve üniversitelerin kadın merkezlerine yazı gönderilerek kitaba katkıları istendi. TGC Kadın Komisyonu, yapılan bütün çalışmaları derleyip, analiz ederek  kitabı oluşturdu.

KİTAP BEŞ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Kitapta medyada çalışan kadınların istekleri, dünyadaki örnekler, cinsiyetçi dil, kadına yönelik şiddet,  cinsel saldırı, tecavüz, magazin haberi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği örneklerle anlatılıyor. Kitapta “Dünya cinsiyetçilikle nasıl mücadele ediyor?”,  “Ulusal ve Uluslararası sözleşmeler”,  “Alternatif Sözlük”  gibi bölümler de yer alıyor.

TGC’nin “Kadın ve Medya Toplumsal  Cinsiyet Eşitlikçi Haber Kılavuzu” tanıtım toplantısına konuşmacı olarak  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi-Kadın Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş katılacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Baluken’den Maliye Bakanına soru: Suriye ile ithalat ve ihracat kiminle yapıldı

SONRAKİ HABER

Başbakan’ı protesto ederken gözaltına alınan işçiler: Sesimizi duyurmak istedik, kiralık işçi olmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...