09 Mart 2016 10:52

Kadınlar, abluka altında kalan kentler için dayanışma kampanyası başlattı

Paylaş

Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) "Yaşam: Yerinde Yeniden! Dayanışmaya Ben de Varım" başlıklı kampanyasını Taksim'de bulunan Cezayir toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasıyla başlattı.  

Barış Için Kadın Girişimi'nden Burcu Arıkan BİKG olarak 2009'dan beri eşit ve adil bir barış için mücadelelerini sürdürdüklerini,  bu hususta defalarca kampanyalar, açıklamalar, eylemler yaptıklarını söyledi. Çözüm sürecinde kadının müzakere masasının öznesi olmasını savunduklarını söyleyen Arıkan,  barış ortamından savaş ortamına geçildiğinde barış ısrarından vazgeçmediklerini bugün de yaşam alanlarının yok edilmesine razı gelmeyeceklerini ifade etti. 

Girişim adına basın açıklamasını yazar Seray Şahiner okudu.

"Hepimizi yakan bir savaş yaşam alanlarımızın her köşesinde çeşitli biçim ve vahşetiyle var gücüyle sürüyor" diyen Şahiner, Cizre'de, Silopi'de, Ankara'da, Sur'da olanların vahşeti yaşayanlar kadar izlemek zorunda kalanları da boğduğunu ifade etti. 

Şahiner  "Diyarbakır'da Sur'dan çıkmış olan ya da içeride yakınları olan kadınlar bize 'bunun bir adım sonrası yurtsuzluk dediler, bu cümle hala kulaklarımda çınlıyor"  diyerek böyle  bir durumun gerçekleşmemesi için bir şeyler yapmak gerektiğini vurguladı. Yerinden edilmenin kadınların hayatını nasıl etkilediğine, apar topar gidilen kentlerde hayata tutunmanın zorluğuna, yersizliğe, yoksulluğa tanık olduklarını söyleyen Şahiner  "Bir kadının daha can havliyle çıktığı evine dönmemesine razı değiliz" dedi. 

Şahiner, Cerattepe'de, Yırca'da yaşam alanlarını savunmaktan vazgeçmediklerini belirterek Cizre'de, Silopi'de de bundan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Şahiner, abluka sonrası gözlemcilerin 7 kentin 21 mahallesinin onarılması gerektiğini söylediklerini belirterek "Belki her yıkıntıda bir odayı kullanılabilir hale getirebilir, belki el ele verirsek insanların yaşam alanlarını koruyabiliriz" diyerek yaşamdan yanayız diyen tüm kadınları savaşın yarattığı yıkım karşısında barış, hakikat hakkına ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya çağırdı.

Girişim, toplantıya katılanlara, salonun girişinde açtıkları standa koydukları çanta, kitap ve rozetleri alarak kampanyaya destek olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın ne şekilde olacağının planlanması ve ayrıntılarla ilgili basına kapalı toplantı yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de asistan doktorlar üçüncü kez grevde

SONRAKİ HABER

YPG: Cihatçılar Halep’te kimyasal silah kullandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...