21 Nisan 2012 07:58

Barzani, Davutoğlu ve BDP’lilerle görüştü

IRAK Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve BDP liderleriyle bir araya geldi.İki günlük resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Barzani Ankara’daki temaslarını dün de sürdürdü. Davutoğlu ve Barzani görüşmesinde; Davutoğlu’nun, PKK’ye karşı

Barzani, Davutoğlu ve BDP’lilerle görüştü
Paylaş

İki günlük resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Barzani Ankara’daki temaslarını dün de sürdürdü. Davutoğlu ve Barzani görüşmesinde; Davutoğlu’nun, PKK’ye karşı “daha etkin” mücadele edilmesini istediği belirtildi.

Barzani, Ankara’ya gelmeden önce Pazar günü İstanbul’da Bağdat’tan kaçtıktan sonra bir süre Kuzey Irak’ta yaşayan Irak Cumhurbaşkanı Tarık El Haşimi ve sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapmıştı.

Barzani’nin Erdoğan ile görüşmesine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun da katıldığı ve bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği belirtilmişti.
BDP’LİLERLE
BİR ARAYA GELDİ
Barzani ayrıca BDP Eş Başkanları Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’le de Ankara Sheraton Otel’de öğle yemeğinde bir araya geldi.
Görüşmenin sonunda Demirtaş, basın mensuplarına Barzani ile sadece gelişmelerle ilgili sohbet ettiklerini belirterek, “Özel bir gündemimiz yoktu. Sadece öğlen yemeği yedik” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Özkasnak Ankara’ya getirildi

SONRAKİ HABER

BDP’li Kaplan’dan Bakan Şahin’e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...