09 Mart 2016 09:50

Barış talep etti sürgün edildi!

Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde savaş politikalarını protesto eden Haber Sen üyesi Serkan Çağlayan hiçbir gerekçe gösterilmeden Yozgat'ın Çekecek ilçesine sürgün edildi.

Çağlayan'a tebliğ edilen sürgün kararında ise, "Merkezimiz memuru Serkan Çağlayan’ın Yozgat PTT Başmüdürlüğü'ne naklen ataması yapılmış olup, Başmüdürlüğü'nce görev yerinin de Çekerek Merkez bildirilmiştir” denildi. Karara tepki gösteren Çağlayan, hakkını sonuna kadar savunacağını belirterek, ilk olarak İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açacağını söyledi. Türkiye’de hukukun birilerinin iki dudağı arasında olduğunu kaydeden Çağlayan, "Anayasayı tanımadığını söyleyen bir Cumhurbaşkanına dokunulamazken, barış talebinde bulunanların yargılanması ve sürgün edilmesi kabul edilemez" dedi.

AKP'nin hukuku tamamen rafa kaldırdığını belirten Çağlayan, hiçbir gerekçe gösterilmeden sürgün edilmesinin ise bunun en bariz göstergesi olduğunu aktardı.

Barış talebinin gayet insani olduğunu ve çok sayıda etkinliğe katılarak barış talebinde bulunduğunu aktaran Çağlayan, barış talebinde bulunan insanların cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Spotify'ın 'tehdit ettiği' Syotify, yoluna ListenVideo olarak devam ediyor

SONRAKİ HABER

Naksan Holding'e operasyon: 9 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...