09 Mart 2016 07:23

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkındaki fezlekeler Meclis'te

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDK, DTK Eş Sözcüleri ve İmralı sözcüsü hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekeleri Meclis Başkalığı'na gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekadğ, HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, DTK Eş Başkanı Selma Irmak ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreya Önder hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekeleri Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Daha önce Adalet Bakanlığı'ndan Başbakanlığa gönderilen fezlekeler bugün itibariyle Meclis Başkanı'na gönderildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bütçe görüşmelerinden sonra fezlekelerin ele alınacağını açıklamasının ardından fezlekelerin Meclis'e gönderilmesi dikkat çekti. Bu hafta sona erecek olan bütçe görüşmelerinin ardından önümüzdeki hafta başında fezlekelerin Meclis Başkanı tarafından Meclis Adalet ve Anayasa Komisyonları'ndan oluşan Karma Komisyonuna gönderilmesi bekleniyor. Komisyon fezlekeleri görüştükten ve raporunu hazırladıktan sonra fezlekelerin meclis Genel Kurulu'na gönderilmesi bekleniyor.

AKP ve MHP'nin Meclis çoğunluğu dikkate alındığında fezlekelerin görüşülmesi sonrasında hem komisyondan geçmesi hem de genel kurulda şayet başka bir siyasi tavır sergilenmezse, dokunulmazlıkların kaldırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dündar ve Gül kararının gerekçesi: Mahkeme bariz takdir hatasına düştü

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Ala: Sokaklar polise zimmetlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...