09 Mart 2016 05:13

İzmir'de HDP İl Eş Başkanı dahil 22 kişi gözaltına alındı

Pek çok merkezde başlatılan operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alındı. İzmir'de gözaltına alınanların arasında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur da bulunuyor.

Paylaş

İzmir'de yapılan operasyonda, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, parti yöneticileri ve ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 30'un üzerinde kişi gözaltına alındı.

3 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen operasyonda öldürülen Dilan Kortak’ın İzmir'deki cenaze töreninde, "örgüt propagandası yaptıkları ve PKK adına eylemlerde bulundukları" iddiasıyla yürütülen operasyon kapsamında, belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir İl Yöneticisi Hacay Yılmaz ile ilçe başkanlarının ve partililerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

VAN

Van’ın Gevaş ilçesinde sabah saatlerinde çok sayıda eve yapılan eş zamanlı baskınlarda aralarında HDP ve DBP ilçe eş başkanları ile belediye çalışanlarının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. “Örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alınan HDP ilçe eşbaşkanları Bedriye Öner, Nevzat Altundal, DBP İlçe Eşbaşkanı Bülent Kamış, belediye meclis üyeleri Serpil Sözer, Hayrettin Baydağ ve belediye çalışanı Nevzat Nihal, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Çatak ilçesinde ise ifade vermek için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan DBP’li Belediye Meclis Üyesi Özlem Tuci ve eşi Cihan Tuci gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen 2 kişinin önümüzdeki saatlerde Çatak Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve bağlı köylerde, özel harekat polisleri ile asker tarafından akşam saatlerinde eş zamanlı olarak ev baskınları yapıldı. Baskın sırasında evlerin kapı ve pencerelerinin kırılarak, yurttaşlara hakaretlerde bulunulduğu belirtildi.

Baskın sonucu Selim Durmuş, Ekrem Ataman, Xebat Ani, Hakkı Temel ve isimleri öğrenilemeyen birçok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen yurttaşların nereye götürüldükleri konusunda da bilgi edinilemedi.

ADANA

Adana'nın Seyhan ilçesinin Gülbahçe Mahallesi'nde eylem yapan gençlere, polisin saldırması sonucu Beytullah Savucı ve Serdar Arslan yaralanmıştı. Hayati tehlikeyi atlatan ama halen tedavisi devam eden Arslan, kaldırıldığı Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün gece polisler tarafından gözaltına alındı.

Makatından giren kurşunla ağır yaralanan Savucı’nın ise hayati tehlikeyi atlattığı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi bölümde tedavi edildiği öğrenildi.

Adana’da 5 Mart günü "mühimmat olduğu" iddiasıyla araçları durdurularak gözaltına alınan 5 kişi ve onlarla bağlantılı olduğu iddiasıyla yapılan ev baskınında gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 2'si serbest bırakılırken 9 kişi tutuklandı.

Öte yandan Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi Muhtarı Cengiz Arslan ise daha önce yargılandığı ve Yargıtay tarafından onaylanan dosyası nedeniyle dün akşam polislerce gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri ardından İnfaz Hakimliği'ne sevk edilen Arslan, Yargıtay’ın kararının yüzüne okunmasıyla tutuklanarak, Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

ADIYAMAN

Maraş, Adıyaman ve Diyarbakır’da yapılan baskınlarda gözaltına alınıp Adıyaman'a getirilen 12 kişi, Pazartesi günü adliyeye çıkarıldı. Dün gece saatlerine kadar süren savcılık ifadelerinin ardından Bilal Şahin ve Hasan Leblebici serbest bırakılırken, DBP PM üyeleri Kenan Can ve Emrullah Kalkan, DBP il yöneticileri Haci Yorulmaz, Naci Korkmaz ve Şeğo Zeytin, KJA aktivistleri Vildan Sol, Ezgi Akdoğan ve Hasret Alp ile Hüseyin Karakuş ve Emrah Akbaba adlı yurttaşlar "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Hakimliğe ifade veren 10 kişi, aynı gerekçeyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SİİRT

Siirt il merkezi ile Eruh (Dih) ilçesine bağlı köylerde 2 gün önce asker ve polislerce yapılan ev baskında gözaltına alınan 6 yurttaş, emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından "Örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 5'i serbest bırakılırken, Çeltiksuyu (Girhûseyî) Köyü Muhtarı Resul Nas tutuklanarak, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

ERZURUM

Erzurum’un Çat ilçesinde bir hafta önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “Örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklanan 6 kişi, avukatlarının itirazı üzerine serbest bırakıldı. Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan tutukluluk haline itiraz dilekçesinin ardından Suzan Güleser, Baykan Güleser, Mutlu Bilgin, Davut Bilgin, Kenan Temiz ve Gürkan Güleser, tahliye edildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'li komutan: YPG ile Rusya zaman zaman iş birliği yapıyor

SONRAKİ HABER

Okmeydanı'da Gençlik Federasyonu Derneği'ne polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa