08 Mart 2016 18:27

Kadınlar Kayseri Hacı Bektaş Veli Derneği’nin etkinliğinde buluştu

Paylaş

Kayserili kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kayseri Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği’nin etkinliğinde bir araya geldi. Hacı Bektaş Veli Bektaş Derneği’nin toplantı salonunda bugün saat 13.00’te yapılan etkinlikte hükümetin kadın politikası konuşuldu. Son yıllarda artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddet konuları üzerine konuşuldu. Kayseri’de şiddete uğrayan ve ölen kadınlar Cansel Buse Kınalı ve Firdevs Vanlı anıldı.

Etkinlik kapsamında avukat Eylem Sarıoğlu yasalarda düzenlenen kadın hakları hakkında bilgi verdikten sonra yasaların tek başına yeterli olmadığına değindi. Kadınların haklarının bilincinde olmasının kadınları daha güçlü kılacağını belirten Sarıoğlu, "Gündeme gelen ucuz işçilik istihdamı ve 657 sayılı yasada yapılacak düzenlemeler kadınları vuracaktır. Kadınlar haklarının bilincinde olup bu düzenlemelere karşı mücadele etmelidir" dedi. Sarıoğlu, bugün kadınlar gününün doğduğu koşullardan farklı koşullar yaşanmadığını ve kadınların örgütlenmesinin kadınları güçlü kılacağının altını çizdi.

Hacı Bektaş Veli Derneği adına konuşma yapan dernek üyesi Aysel Alkan erkeklerin kadınlardan üstün olmadığını ifade ederek “ Evlatlarımızı kız-erkek ayrımı yapmadan insancıl, cinsiyet ayrımı yapmayan, barışçıl bireyler olarak yetiştirmeliyiz” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da kadınlar, şiddete, güvencesizliğe, savaşa karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Aydın'da jeotermal kuyusuna düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...