08 Mart 2016 16:23

Adanalı kadınlar, kadın şiirleri okudu

Paylaş

Adana’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için akşam saatlerinde 5 Ocak Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, savaşa ve şiddete 'Hayır' dedi. İnönü Parkı'na yürümek isteyen kadınlara emniyet güvenlik gerekçesi ile izin vermedi. Işıklandırması olmayan alanda eylem yapan kadınlar telefon ışıklarını açarak yürüyüşe izin verilmemesini protesto etti. Güvenceli çalışma, meşru müdafaa hakkı ve barış talebi ile Adana Kadın Platformu’nun çağrısı ile bir araya gelen kadınlar katliamlarda hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarının olduğu bir pankart taşıdı. "Gülcan’ın, Şebnem’in, Dilan’ın güneş gülüşlerini, Günay’ın direncini kuşanarak çıktık alanlara" diyen kadınlar yakın zamanda hayatını kaybeden kadın şairler Sennur Sezer ve Gülten Akın'ın şiirlerini okudu.

Basın açıklamasını okuyan Gülşen Topal, kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı; cinsiyetçiliğin, şiddetin, sömürünün, tacizin, tecavüzün tüm izlerini yeryüzünden silmek için kadınları mücadeleye çağırdı.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI YARGILANIYOR

Kadınların ellerinde koruma kararları ile öldürüldüğüne dikkat çeken Topal, sokağa çıkma yasaklarında vatandaşların bodrumlarda katledildiğini belirterek barış için alanlarda olduklarını söyledi.

KADINLAR İÇİN KÖLELİK YASASI ÇIKARILIYOR

Torba yasalarla süt izni, kıdem tazminatı gibi haklar gasbedilirken, kreşin adının bile anılmadığını söyleyen Topal,  “Kayıt dışına itilen kadın emeği üzerinden ücretli kölelik yasaları çıkarılıyor, işyerlerinde en ufak örgütlenme ve hak mücadelesi tehditle ya da polis şiddetiyle bastırılıyor” dedi. Topal, tüm kadınları güvenceli çalışma ve barış için mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 8 Mart: Şiddete ve muhafazakarlaştırmaya karşı barış ve özgürlük

SONRAKİ HABER

Davutoğlu'dan Kilis açıklaması: Her türlü saldırıya karşılık verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...