08 Mart 2016 15:56

İzmir'de 8 Mart: Şiddete ve muhafazakarlaştırmaya karşı barış ve özgürlük

Paylaş

İzmir 8 Mart Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi sonunda bir araya gelerek, "Savaşa, şiddete, ataerkil, muhafazakarlaştırmaya karşı barış, özgürlük, güvenceli iş ve yaşam hakkımız için direniyoruz" yazılı pankartın arkasında cadde boyu yürüyüş gerçekleştirdi.

"Yaşasın 8 Mart yaşasın kadın dayanışması" , "Jin Jiyan Azadi" , "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganları atan kadınlar cadde girişinde basın açıklaması yaptı.

Kadınlar adına basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Yöneticisi Ayşegül Kocaaslan, her gün yeni ölüm haberleri geldiğini belirterek " AKP iktidarı kazandığımız haklarımızı dahi elimizden almak istiyor. Gericileşme kadınların tüm renklerinin üzerini kapkara bir çarşaf ile örtüyor. Tecavüzcüler yargılanmazken, onlara karşı meşru müdafaa hakkını kullanan kadınlar ise en ağır şekilde yargılanıyor. Ve ülkenin doğusunda her gün kadınlar katlediliyor. İşte biz bu sene 8 Mart’ı böyle bir atmosferde karşılıyoruz" dedi.

Kürt illerinde “güvenlik operasyonu” adı altında bir savaş yürütüldüğünü belirten Kocaaslan, "İzmir’de barış diyen kadınlar gözaltına alınıp, polis tarafından tacize uğrarken, Kürt illerinde barış için mücadele eden Seve, Pakize, Cemile gibi kadın siyasetçiler öldürülüyor, anneler darbedilerek gözaltına alınıyor" dedi.

Kocaaslan, tüm kadınları, esnek ve güvencesiz çalıştırılmaya, savaşa, tacize, tecavüze ve şiddete karşı ayağa kalkmaya çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Üniversitesi'nde ÖGB tacizi

SONRAKİ HABER

Adanalı kadınlar, kadın şiirleri okudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...