08 Mart 2016 15:44

Anadolu Üniversitesi'nde ÖGB tacizi

Paylaş

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki Özel Güvenlik Birimi(ÖGB) tacizlerine bir yenisi daha eklendi.

Bugün kampüsün girişinde taksi bekleyen 3 Emek Gençliği üyesi kadın öğrenci, okulun içinde duran taksiye binmek için birkaç dakika önce çıktıkları kampüse tekrar girmek zorunda kaldı. Öğrenciler kampüs girişinde adının Güler Erik olduğu öğrenilen kadın güvenlik görevlisinin tacizine maruz kaldı.  

ÖGB’DEN ÖĞRENCİLERE: 'BELANIZI BENDEN BULMAYIN!'

Öğrenciler taksiye binerken Erik, öğrencilere “Siz nereye gidiyorsunuz” diye sordu. Öğrencilerin “Çıkarken de size mi hesap vereceğiz” cevabına sinirlenen Erik, “Benimle düzgün konuşacaksınız” diyerek öğrencilerin üzerine yürüdü. Erik, öğrencilerle sözlü tartışmasına  devam ederken öğrencilerden biri güvenlik amiri ile görüşmek istedi. Bunun üzerine daha da hiddetlenen Güler Erik, “Senin saçını başını yolarım. Belanızı benden bulmayın.” diyerek öğrencilerin üzerine yürüdü. Erik, diğer güvenlik görevlilerinin araya girmesi ile durduruldu.

DAHA ÖNCE DE HEDEF GÖSTERMİŞLER

Yaşadıklarını gazetemize anlatan öğrenciler, daha önce de benzer sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde çalışan başka bir güvenlik görevlisinin öğrencilerden birini sosyal medyada hedef gösterdiğini kaydeden öğrenciler, “Örgütlü öğrencileri fişlemişler. Okula girip çıkarken sorun yaşıyoruz. Bu okul bizim” diye konuştu. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Çocuklar ölmesin maça da gelsin' turnuvası başladı

SONRAKİ HABER

İzmir'de 8 Mart: Şiddete ve muhafazakarlaştırmaya karşı barış ve özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa