08 Mart 2016 14:07

CHP’den müzakereler için suç duyurusu

Paylaş

Bölgede çatışmalı sürecin arttığı ve müzakerelere geri dönülsün çağrısının artığı bugünlerde, CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Bakanlar hakkında Oslo müzakerelerinde bulundukları için  ‘Teröre yardım ve yataklıktan’ suç duyurusunda bulundu.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU, FİDAN...

CHP’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, il valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Gerekçe olarak ise “2009-2015 yılları arasında terör örgütüne yardım etmek” gösterildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu adına gerçekleştirilecek soruşturma sonucunda ortaya çıkacak kanıtlar çerçevesinde şüpheliler hakkında kamu davası açılması ve haklarında özel soruşturma usulü bulunan şüpheliler ile ilgili gerekli işlemin gerçekleştirilmesi talep edildi.

OSLO GÖRÜŞMESİ DE DİLEKÇEDE

Tezcan, suç duyurusu dilekçesine AKP’nin PKK’nın zaman içinde toparlanmasını önemsenmediği ve örgütün yeniden eylem sürecine geçmesinin göz ardı edildiğini savundu. Dilekçede şu ifadelere de yer verildi. “Eylemlerdeki artış nedeniyle 2005 yılından itibaren AKP hükümetleri, ‘Kürt Açılımı, Barış ve Kardeşlik Süreci, Açılım Süreci, Çözüm Süreci vs.’ gibi adlarla terör örgütüyle eylemlerin sona erdirilmesi anlamında diyalog trafiğini başlatmıştır. Bu noktada PKK terör örgütünün hükümlü lideri Abdullah Öcalan ile bağlantı kurulmuş ve 2011 yılında Oslo’da terör örgütü yöneticileri ile kamu görevlilerinin kapsamlı görüşmeler yaptığı kamuoyuna sızan bilgilerle anlaşılmıştır.” 

CHP suç duyurusunda, AKP’nin PKK’nın şehirlere silah yığınağı yapmasını görmezden geldiğini belirterek, “Asıl vahim olan husus ise, seçim dönemlerini eylemsiz atlatma adına, terör örgütünün gerek kırsalda ama özellikle kent merkezlerinde gerçekleştirdiği silahlı intikal ve yığınak yapma faaliyetlerine açık açık göz yumulmuş olmasıdır” dedi.

BİLEREK, İSTEYEREK YARDIM ETMEK

Suç duyurusu ile bütün bu hususlar ışığında Erdoğan ve Davutoğlu dahil diğer yetkililerin ‘PKK silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmekten dolayı’ cezalandırılmaları talep edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da 8 mart etkinlikleri düzenlendi

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi'nde 'yolsuzluk' operasyonu: 33 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...