08 Mart 2016 13:56

Erdoğan kadına rol biçti: Annelik

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın örgütlerinin ‘önce kadın’ söylemlerine tepki göstererek, “Birileri rahatsız olsa da benim için kadın öncelikle annedir” dedi. Kadının ekonomik özgürlük talebinin de kadına zarar verdiğini ileri sürdü. Erdoğan, kadına en büyük zararı ekonomik özgürlük anlayışının verdiğini belirterek, “Açık söylüyorum, bana göre kadına en büyük zararı, hayatı ‘ekonomik özgürlük parantezine’ mahkum eden anlayış vermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Büyük Anadolu Otelinde Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayında konuştu. Anneliği kutsayan Erdoğan “Benim için kadın, öncelikle annedir. Birileri rahatsız olabilir ama ben az önceki hanım kardeşimin tescil ettiği gibi, ayaklarının altını öpmekten şeref duyduğum kendi annemle birlikte tüm annelerin özel bir yeri vardır. Anacığım, ayağının altını öperken ayağını çekerdi.” dedi. 

Konuyu başörtüsü ayrımcılığına da getiren Erdoğan, “Ben kendi kızımı bu sebepten dolayı kendi ülkemde okutamadım, Amerika’da okuttum. Ben bu konuda dertliyim” ifadelerini kullandı. 

EKONOMİK ÖZGÜRLÜK ZARARLIYMIŞ

Erdoğan kadınların ekonomik özgürlük talebi için de “Açık söylüyorum, bana göre kadına en büyük zararı, hayatı ‘ekonomik özgürlük parantezine’ mahkum eden anlayış vermiştir. Halbuki, hangi annenin yaptığı iş, paraya tahvil edilebilir? Bunun bedeli olabilir mi? Olamaz.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Üniversitesi Fakülte Hastanesinde kreş zammı geri alındı

SONRAKİ HABER

Malatya’da 8 mart etkinlikleri düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...