08 Mart 2016 13:31

Sur’dan çıkan çocuklar SHÇEK’e mi sevk ediliyor?

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Sur’da sokağa çıkma yasağının bulunduğu mahallelerden çıkan çocukların Çocuk Esirgeme Kurumu’na sevk edildiği yönündeki iddiaları Meclis’e taşıdı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis’te soru önergesi veren Pir, sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerden 3 Mart tarihinde çıkan ve aralarında 4 aylık bebek E.S.A’nın de 19 çocuğun gözaltına alındığı, daha sonrasında çocuklardan 11 yaşındaki K.Ş. ile 7 yaşındaki T.A.’nin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na sevk edildiği yönündeki iddiaları hatırlattı. İlçeden son bir haftada çıkarılan ve isimleri belirlenen G.A. (10), R.A. (7), M.A.(6), Ö.A. (4), Ş.T.(9), B.T. (2), E.S.A.’nin (4 aylık) Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na sevk edileceği yönündeki haberlere dikkat çeken Pir, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununa göre herhangi bir çocuk hakkında koruma kararı verilebilmesi için Mahkeme kararı olması gerektiğini ifade etti.

Pir, “Ülkemizin taraf olduğu Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeye ve 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununa aykırı bir şekilde çocukların ailelerinden alınıp Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na sevk edilmeleri çocukların ruhsal, fiziksel ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyecektir” dedi.

İsmi geçen çocukların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’ye götürülerek gözaltına alınmalarının nedeni hakkında Bakan Ramazanoğlu’ndan bilgi isteyen Pir, K.Ş. ve T.A.’nın çocuk esirgeme kurumuna hangi gerekçeyle sevk edildiğini sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Taşeronun bir yük olduğunu onlar da görecek’

SONRAKİ HABER

Çocuklarımız, hiçbir şeyimiz kalmamış, ne söyleyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...