08 Mart 2016 13:26

‘Taşeronun bir yük olduğunu onlar da görecek’

Paylaş

Ankara’da Hak-İş tarafından düzenlenen ‘5’inci Uluslararası Kadın Emeği Buluşması’nda okuduğu mektupla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağlatan Bolulu taşeron işçi 46 yaşındaki Hacer Güngör, taşeron işçiliğin kaldırılmasını istedi. 

DHA’ya konuşan Güngör, “Bu sistem zaten ona doğru gidiyor. Devlet bunu inanıyorum ki görmezden gelmeyecektir. Şu an işçinin bütün maliyetini devlet ödüyor. Taşeronun bir yük olduğunu zaten onlar da görecekler” dedi.

Eşi de çalıştığı için 2 çocuğunu okuturken sıkıntı çekmediğini, ancak sadece kendisini değil çok sıkıntı yaşayan arkadaşlarını da temsil ettiğini anlatan Hacer Bayram, “Asgari ücrete 300 lira zam geldi. Bu bile insanların yüzünü güldürmeye yetti. Bir nebze insanları rahatlattı. Kimisi bu parayla kiram çıktı, kimisi marketim çıktı, kimisi yol param çıktı dedi. Bu artışı herkes bir şeye bağladı. Amacımız, isteğimiz birazcık toplu iş sözleşmelerle maaşımıza katkılar olursa, en azından aynı işyerinde çalıştığımız kişilerle aramızda maaş farkları var. Bunlar birazcık daha kapatılırsa hem işçi hem çalışan memnun olur. Maddi anlamda bu eksikliklerin bu şekilde kapatılabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. (BOLU)

ÖNCEKİ HABER

Darzanà: İki tersane, bir vasıta

SONRAKİ HABER

Sur’dan çıkan çocuklar SHÇEK’e mi sevk ediliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...