08 Mart 2016 13:23

KESK İstanbul Kadın Meclisi: Müzakere koşullarına dönülmeli

Paylaş

KESK İstanbul Kadın Meclisi çağrısıyla Şişli’de bir araya gelen kadınlar, bölgede süren çatışma ve savaş koşullarının son bulmasını ve Kürt sorununda müzakere koşullarına dönülmesini istedi.

Eylemde sık sık “Emeğimiz, bedenimiz bizimdir”, “Jin, jiyan, azadi”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganlarını atan kadınlar, “8 Mart resmi tatil olsun” talebini yineledi. Kadınlar 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden kadınları da andı. 

Kadınlar adına konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Begüm Ertunç konuştu. 7 Haziran seçimlerinin artından başlayan çatışma ve operasyonları hatırlatan Ertunç, “Kadınlar olarak tek adam rejimini kurmak için bize dayatılan kirli savaş politikalarını reddediyoruz” diye konuştu. 

Kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüz vakalarının arttığını da ifade eden Ertunç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun “Kadına şiddet yoktur, algıda seçicilik vardır” sözlerine tepki gösterdi: “Kadınların yükselttiği her itiraz erkek-devlet şiddeti ile bastırılmaya çalışılmaktadır. Bakanın açıklamaları akla ziyan açıklamalardır.”

Kadınlar taleplerini ise şöyle sıraladı: “Kadınlara güvenceli istihdam olanakları yaratacak yasal düzenlemeler yapılmalı. Bakım sorumluluğunun erkek-devlet ve işveren tarafından paylaşılmasını sağlayan politikalar geliştirilmeli. Nitelikli, ana dilinde ve 7/24 hizmet veren mahalle ve işyeri kreşleri imkanı sağlanmalı.  Çatışmasızlık sağlanmalı. Kürt sorununda müzakere koşullarına dönülmeli, kadınlar taraf olmalı.

Kadın cinayeti ve şiddeti engelleyecek yasal düzenlemeler yapılmalı. Kadın Bakanlığı kurulmalı. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de KESK Kadın Meclisi: Yaşam hakkı ve iş güvencesi için mücadele

SONRAKİ HABER

Darzanà: İki tersane, bir vasıta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...