21 Nisan 2012 07:43

Bosch Rexroth istifa baskısı

Bosch Rexroth fabrikasında baskılar sürüyor. Dün geceden beri fabrika müdürlerinin grup başları üzerinde sürdürdüğü baskı bugün doruk noktasına ulaştı.Fabrika Departman Müdürü Yasin Akdere başta olmak üzere Teknik Müdür Akgün Filiz ve Kısım Müdürleri Ahmet Özdemir ve Murat K

Paylaş

Fabrika Departman Müdürü Yasin Akdere başta olmak üzere Teknik Müdür Akgün Filiz ve Kısım Müdürleri Ahmet Özdemir ve Murat Kurukafa’nın içinde bulunduğu idari personelin, dün gece 16.00-24.00 vardiyasından başlayarak saat 10.00’dan itibaren işçilerle yemekhanede yapılan ve iki saat süren toplantıda işçilerin Birleşik Metal-İş’ten istifa etmeleri yönündeki girişimleri ve baskıları sürüyor.

Bundan yaklaşık bir ay önce Bursa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Bosch Rexroth’da Türk Metal Sendikasından istifa ederek Birleşik Metal-İş’e 700 civarında işçi üye olmuştu. Son günlerde işyeri müdürlerinin baskıları sürerken Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın, fabrikadaki işçileri ikna girişimleri sonuçsuz kaldıktan sonra baskılar sendikasızlaştırma girişimlerine kadar uzadı.

MÜDÜRLER DEVREYE GİRDİ

Gün boyu süren baskılarda fabrika müdürleri grup başları yetersiz kalınca bizzat kendileri devreye girdiler.

Birleşik Metal-İş Sendikasının üyelik geçişinin resmileşmesine son gün kala işçilere “Sendikadan istifa edin” baskıları sendikasızlaştırmayı amaçlıyor.

Fabrika içinde adeta zorbalığın ve mecburiyetin yaşandığını söyleyen işçiler, Bursa 12. ve 21. noterlerinin saat 20.30 fabrika dışında bir arabada olduğunu belirterek, bu adaletsizliğe isyan ediyor. Görüştüğümüz noterlerse 17.30’dan sonra noterlik faaliyeti yapmadıkları belirtiyorlar. Akşam saatlerine kadar noterin çalışmasına tepki gösteren işçiler sonuna kadar direneceklerini söylüyorlar. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Köpeksiz köyde değneksiz gezmek’: Deniz, kadın düşmanlığına alet edilemez!

SONRAKİ HABER

Fransa’da yarın seçim günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...