08 Mart 2016 10:08

İstanbul Modern bugün kadınlara ücretsiz

Paylaş

İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kapılarını tüm kadınlar için açıyor. Kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli tur ücretsiz olarak düzenleniyor.

İstanbul Modern'de 8 Mart'ta kadınlara yönelik düzenlenecek atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluştturacak. Çalışma, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanacak. İngiltere’de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan Diren! (Suffragette) adlı film gösterimi de yine kadınlara özel olarak gerçekleşecek.

KADIN SANATÇILARIN YAPITLARI İNCELENECEK

Kadınlara özel düzenlenen rehberli tur, modern ve çağdaş sanat alanında üretim veren 10 kadın sanatçının çalışmasını kapsayacak. İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi “Sanatçı ve Zamanı”nda yer alan Aliye Berger’in gravürleri, Semiha Berksoy’un “Hapishanede Ziyafet”,  Nilbar Güreş’in “Soyunma”, Hale Tenger’in “Strange Fruit”, Handan Börütecene’nin “Kendini Bana Getir”, Selma Gürbüz’ün “Silik Kostüm” ve “Otoportre”, İnci Eviner’in “Yeni Vatandaş I-II-III”, Nil Yalter’in “Başsız Kadın ya da Göbek Dansı”, Fahrelnissa Zeid’in “Cehennemim”, Nur Koçak’ın “Cahide’nin Öyküsü” adlı yapıtlarının incelenmesine odaklanan rehberli tur, 45 dakika sürecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Atölye ve rehberli tur için rezervasyon ve detaylı bilgi: (212) 334 7341

ÖNCEKİ HABER

Derince Yenikent'te 8 Mart kutlaması: Tacize, tecavüze, şiddete ve sömürüye karşı alanlardayız!

SONRAKİ HABER

Günümüz sanatında kültürlerarası ilişkiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...