08 Mart 2016 10:05

Derince Yenikent'te 8 Mart kutlaması: Tacize, tecavüze, şiddete ve sömürüye karşı alanlardayız!

Paylaş

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla Derince Yenikent’te bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı Kadınlar ““Tacize, tecavüze, şiddete ve sömürüye karşı alanlardayız!” dedi

Yenikent Muhtarlığı yanında bir araya gelen CHP Derince Kadın Kolları, Emek Partili Kadınlar, Arık Köyü Derneği, Demirtaş Köyü Derneği, Çınarlı Cem Evi ile Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, pankart, döviz ve sloganlarıyla 8 Mart’ı kutladı. “Kadın yaşam özgürlük”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Kadınlar el ele mücadeleye” sloganları atan kadınlar, burada serbest kürsü kurdu.

TEMSİLCİLER KONUŞTU

Burada Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği adına konuşan Gözde Meydan, “Sıra bize gelmeden sokaklara çıkma zamanımızdır, mücadele etme zamanıdır” diye konuştu. 

Ardından söz alan CHP Derince Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, ise kadınların yaşam haklarının iktidar eliyle gasp edildiğini ifade ederek, “Kadına yönelik toplumun her alanına yayıldı. Kadına yönelik saldırılara karşı mücadeleye bile iktidarın tahammüllü yoktur” diye konuştu. 

Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan ise konuşmasında kadınların yüz yıllar önce olduğu gibi bugünde büyük baskılar altında olduğunu, asgari ücrete 12 saat çalıştıklarını belirtti. Barışı kadınların getireceğini aktaran Erkan, “Barışı ancak ve ancak kadınlar getirecek. Gerçekten kardeşlik olsun diye ancak biz barışı getirebiliriz” dedi. 

Arzu Erkan’ın ardından konuşan Körfez Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Ersoy, “Kadınlar anadır, analarımıza sahip çıkalım” dedi. 

Serbest kürsünün ardından sloganlar atarak mücadelelerini sürdüreceklerini belirten kadınlar, etkinliğin ardından Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin Venüs İş Hanı’nında yer alan binasına geçti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır 8 Mart mitinginden direniş sesi yükseldi

SONRAKİ HABER

İstanbul Modern bugün kadınlara ücretsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...