08 Mart 2016 07:42

Kocaeli'de yaşayan Arıklılardan 8 Mart etkinliği

Paylaş

Sivas İmranlı Arık köyü Derneği Kocaeli Körfez şubesi, Körfezli kadınları 8 Mart etkinliğinde buluşturdu. Etkinliğe Körfez’in farklı mahallelerinden kadınlar ve dernek üyesi olan kadınlar katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden Doç. Dr. Aynur Özuğurlu’da geceye konuşmacı olarak katıldı. Özuğurlu kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın var olan sistemden ve hükümetin politikalarından bağımsız olmadığını, kadınların bulunduğu her alanda ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti. Dernek yöneticisi ve dernek kadın kolları başkanı Ayten Çiftçi gecede dernek adına konuşma yaptı. 8 Mart’ın tarihine değinerek konuşmaya başlayan Çiftçi 8 Mart 1857 de öldürülen 40.000 dokuma işçisi kadını anarak başladı. AKP hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin giderek arttığını belirten Çiftçi, bu gecede bir araya gelmenin çok değerli olduğunu belirtti. Kocaeli Alevi Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Aysel Ersoy‘da konuşması ile destek verdi.

Geceye destek verenlerden Kocaeli Yenikent Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği adına Gözde Meydan da destek verdi. Meydan kadın cinayetlerine dikkat çekerek bugün Özgecan Aslan, Cansel bugün aramızda değil. Bugün kadın katillerini yargılamayanlar, meclis kürsüsünde kadına yönelik cinsiyetçi, şiddeti körükleyen açıklamalarda bulunanlar kadın cinayetlerine yol açanlardır. Müjde diye çalışma paketini önümüze koyanlar kadınları esnek, güvencesiz, ucuz iş gücü olarak çalışmaya itenlerdir. Bugün artık kadınlar her yeni güne daha umutsuz, daha yorgun ve ürkek başlamaktadır. Bütün bunlara karşı kadınların ellerini birleştirmesi nefes alabileceği ortamlar yaratması gerekmektedir diye belirtti. Etkinlik halaylarla son buldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de ev baskınları: 10'dan fazla gözaltı!

SONRAKİ HABER

İki yıl önceki skandal yeni ortaya çıktı: Avrupa nükleer kazadan kıl payı kurtulmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...