08 Mart 2016 06:53

İzmir SGK'da 'Paralel yapı' iddiasıyla operasyon

Paylaş

İzmir'de SGK İl Müdürü E.B., emekli olup ayrılan eski müdürü M.K. ile 3 yönetici, 'Paralel yapı' iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Müdürlerin SGK'nın malı olan tarihi köşk ile araziyi, usulsüz yöntemlerle, evrakta sahtecilik yapıp cemaate yakın olduğu önesürülen Şifa Üniversitesi'ne kiraladıkları iddia edildi. Hastane olarak kullanılan bina, YÖK'ün izni iptal etmesiyle, bir süre önce mühürlenmişti. 

Sabah saatlerinde SGK'ya yönelik olarak paralel yapı iddiasıyla yapılan operasyonda, İl Müdürü E.B., İl eski müdürü M.K.'nin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı. Mali Suçlarla Büro Amirliği'ne götürülen zanlılara yönelik suçlamalar da ortaya çıktı. Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK'ya ait Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, 49 yıllığına cemaate yakın olduğu önesürülen Şifa Üniversitesi'ne evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle kiraladıkları ileri sürüldü. SİT kapsamındaki tarihi köşk, Şifa Üniversitesi tarafından hastaneye çevrilmişti. Bu binadaki hastane de YÖK'ün üniversiteye verdiği izini kaldırması sonrasında İl Sağılık Müdürlüğü'nce, bir süre önce mühürlenmişti. SGK müdür ve yöneticilerine, 'Görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, iddia edeline FETÖ'ye yardım ve yataklıkta bulunmak' suçlamalarının yöneltildiği belirtildi. 

Buca'daki tarihi köşkün cemaate yakın bir kuruma peşkeş çekildiği iddiasıyla o dönemde, CHP, sendikalar, sivil toplum örgütleri tepki gösterip, protesto gösterileri yapmıştı. Alanda izinsiz ağaç kesildiği, eski bir binanın yıkılarak yerine belediyeden ruhsat almadan bina yapıldığı gerekçeleriyle Buca Belediyesi'nin girişimleri de sonuçsuz kalmıştı. Ancak o dönemin Vali ve diğer yönecileri protestoları dikkate almayarak başvuyu sonuçlandırıp, açılış törenlerine de katılmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da Gazili kadınlardan isyan ve direnişi büyütme çağrısı

SONRAKİ HABER

Tankla vurulan İdil Belediyesi kullanılamaz hale getirilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...