08 Mart 2016 02:26

Kadınlar 8 Mart'a gece yarısı sokakta girdi

Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla 7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan saatlerde Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Üzerinde 'Yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direneceğiz. Kadın cinayetlerini durduracağız' yazan afişi yere seren kadınlar, mumlarla 'Sessiz kalmayacağız' yazdı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne oturma eylemi yaparak gireceklerini açıklayan kadınlar adına konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Gülsüm Kav, gece yarısı eylemini 'gece sokakta ne işi vardı' diyenlere itirazlarını yükseltmek için yaptıklarını belirterek "Kadın cinayetlerini durdurmak için çözüm önerilerimizi sunduk. Yıllar böyle geçerken cinayetlerde ne yazık ki azalma yerine artış gözlemledik. Buradan geçen insanların 'bu saatte bu kadınların burada ne işi var' diye sormalarına sebep olacak şekilde oturmamızın nedeni tam da şudur. Biz bu sefer 8 Mart'ı ilk saatlerinde böyle yaşam için nöbet tutarak karşılamak istedik. Kadınların sürekli orada ne işi vardı, bunu neden şöyle yapmıştı diye sorgulanmasına bir itiraz yükseltiyoruz. Buna sessiz kalmıyoruz. Bunu göstermek istedik" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne gece yarısı sokakta giren kadınlar, yakınlarını cinayete kurban veren kadınların yaptıkları konuşmaların ardından eylemlerini sona erdirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis Cizre Belediyesi'nin çalışmalarını engelliyor

SONRAKİ HABER

Kadına şiddeti dağın zirvesinde ağızlarını bantlayıp protesto ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...