07 Mart 2016 15:43

KESK'li kadınlar 8 Mart'ta iş bırakmaya çağırdı

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi kadınlar Yüksel Caddesi'nde açıklama yaparak  kadın düşmanı politikalara karşı mücadele edeceklerini söyledi. Güvenceli iş, güvenceli gelecek için direneceklerini ifade eden kadınlar, barış mücadlesinden de asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.
KESK üyesi kadınlar, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelerek 8 Mart'ta yapacakları iş bırakma eylemine çağrı yaptı. '8 Mart bizim, sokaklar bizim' sloganları atarak Türkiye'nin birçok ililnde valiliklerin 8 Mart mitinglerini yasaklamasına tepki gösteren kadınlar, güvenceli iş, güvenli gelecek ve barış için alanlarda olduklarını kaydetti. Kadınlar adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Serpil Parmaksız, AKP hükümetinin kadını yok sayan bakış açısını sokkata, iş yerinde, bütçede, her alanda derinleştirdiğini dile getirdi.

'SAVAŞ SÜRDÜKÇE HAKLARIMIZ DA SALDIRIYA UĞRAYACAK'
Kayıt dışı, esnek, güvencesiz çalıştırmanın paket programlarla yasallaştığı  bir süreçte kadınların eve hapsedilmeye çalışıldığını söyleyen Parmaksız, "Doğum ve annelik gerekçesiyle kısmi yarı zamanlı çalışmanın hedefinde, kadınların çalışma yaşamından tasfiyesi yer alıyor. Kadın hakkı yerine annelik üzerinden kadının toplumsal cinsiyet rolü yasallaşmış bulunuyor" dedi.
Türkiye'de yaşanan çatışmalı sürece de değinen Parmaksız, kadına yönelik şiddetin infaza kadar taşındığını ifade etti. Parmaksız şu şekilde devam etti: "Sokağa çıkma yasakları, yakılan cesetler, öldürüldükten sonra çıplak teşhir edilen kadın bedenleri, bizler için tamiri zor yaralar açıyor. Savaş politikaları sürdükçe de bizim demokrasi mücadelemize, özlük haklarımıza, yaşam ve eşitlik haklarımıza yönelik saldırılar artacaktır. Ancak bize uygulanan yasaklar bizleri durduramaz. Mücadele etmeye devam edeceğiz. "
Parmaksız, 8 Mart'ta iş bırakacaklarını ve Sakarya Caddesi'nde toplanarak burada açıklama yapacaklarını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB Mülteci Zirvesinde anlaşma yok!

SONRAKİ HABER

Demokratik Suriye Güçleri, Mekmen köyünü IŞİD'den aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...