07 Mart 2016 14:28

Erdoğan Hak-İş’in 8 Mart etkinliğinde konuştu, yine eşitlik talebine saldırdı

Paylaş

Hak-İş’in  8 Mart etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine kadınların eşitlik talebini hedefe koydu. Daha önce, “Kadın ve erkeğin eşitliği fıtrata ters”diyen Erdoğan bu kez de “Eşitlik adı altında kadının her türlü sömürüye ve istismara açık hale getirildiği bir anlayışa herkesten önce inanıyorum ki kadınlar karşı çıkacaktır” dedi

Dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ATO Congresium’da gerçekleştirilen HAK-İş etkinliğine katılan Erdoğan, eşitlik adı altında kadının her türlü sömürüye ve istismara açık hale getirildiğini savunarak “Kadına insan sıfatıyla yaklaşılan bir yerde onu korumak için başka hiçbir şeye ihtiyaç yoktur. Aslolan özde ve sözde insan olabilmektir. Eşitlik adı altında kadının her türlü sömürüye ve istismara açık hale getirildiği bir anlayışa herkesten önce inanıyorum ki kadınlar karşı çıkacaktır. Asıl olan kadının nisa yani insan sıfatıyla kabul edilmesidir. İşte o zaman eşitliği değil, adaleti tartışmaya başladığımızı göreceğiz. Adalet; erkek, kadın, çocuk, yaşlı demeden tüm insanları ilgilendiren bir sorundur. Unutmayınız, kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Bunun için kadın olmak peşinen imtiyazlı olmak demektir” dedi. 

LGBT-İ AFİŞİNE KADIN DÜŞMANI YORUMU!

Erdoğan konuşmasında kadına yönelik şiddeti önlemede çok yönlü ve etkili tedbirlerin hayata geçirildiğini savunurken, “Bu konuda yürütülen kampanyalara ‘Kadına şiddet insanlığa ihanettir’ diyerek şahsen eşim de ben de katıldık. Bundan sonra da bir insan olarak haklarını koruma mücadelelerinde daima kadınlarımızın yanında yer alacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum” dedi. Erdoğan konuşmasında isim vermeden CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin 8 Mart için hazırladığı, “Lezbiyenim, Transım, Biseksüelim, İnterseksim. Okulda, işte, mecliste, heryerdeyiz” yazılı afişleri de hedefe koydu. Erdoğan, “Birtakım çevrelerin ısrarla kendi deyimleriyle özgürleştirmek adına kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını görüyoruz. İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, birtakım siyasi partilerin güya Kadınlar Günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklara yabancı ne varsa getirip işte kadın, diye sunan; inancını ve kılık kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen en büyük kadın düşmanıdır. Kadını başında örtü var, başında örtü yok diye ayrım nasıl tabii tutarsın. Yani başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadındır. Böyle bir tanımlama olabilir mi? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Başında örtü varsa okullara almadılar, örtü varsa işe almadılar. Yoksa aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu. Bunu yaptılar. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerine kendi zihinlerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, toplumundan, değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadınları emeğiyle ve bedeniyle istismar etmenin adını özgürlük koyanlar aslında nesillerimizi hedef alıyorlar” dedi. 

YİNE YERLİ VE MİLLİ SENDİKACILIK VURGUSU

Türkiye’de üretenin haklarının korunması konusunda çok güçlü kurumsal yapıların olduğunu savunan Erdoğan, yine yerli ve milli sendikacılık vurgusu da yaptı: “Sanayi Devrimi ile birlikte ortaya çıkan ağır çalışma şartları ortada düzenleyici kurumlar ve kurullar olmadığı için işçileri haklarını aramak amacıyla örgütlenmeye yöneltmiştir. Zorlu ve kanlı bir sürecin sonunda ancak 1’inci Dünya Savaşı sonrasında bu mücadelenin etkin sonuçları görülmeye başlandı. Daha sonraki yıllarda da sendikal mücadeleler, ekonomik krizler ve savaşlardan olumsuz etkilenmeye devam etmiştir. Bugün ülkemizde örgütlenme modeli batıya dayansa dahi ilhamını tarihimizden alan bir sendika anlayışına ihtiyacımız olduğuna ben inanıyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan : Kadınlar gerçek eşitlik ve barış için mücadeleyi büyütecek

SONRAKİ HABER

TEPAV cinsiyet eşitliği karnesi-2016: Cinsiyet eşitliğinde İstanbul birinci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...