07 Mart 2016 14:22

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan : Kadınlar gerçek eşitlik ve barış için mücadeleyi büyütecek

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen 8 Mart mitinglerine yönelik polis saldırıları ve yasaklamaların AKP Hükümetinin  kadın dayanışmasından ve kadının örgütlü gücünden nasıl korktuğunu gözler önüne serdiğini dile getirdi. Gürkan, “8 Mart’ta kadınlar yasak dinlemedi, dinlemeyecek. Gerçek eşitlik ve barış için mücadeleyi büyütecek!” dedi. 

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne, korku ve nefretle yürütülen topyekün bir savaş ortamında; yasakların, hak gasplarının ve yoksunlukların kadınların yaşamına tam bir şiddet yumağı olarak döndüğü bir ortamda girdik. Ülkemizde kadınların yaşadığı şiddete, eşitsizliğe, yoksulluğa, ücretli emeğin esnekleştirilmesine ve güvenceli çalışma hakkının gasbedilmesine, çatışmasızlık sürecinin sona erdirilmesiyle savaşın ağır, yıkıcı sonuçları eklendi” dedi.

Aylardır abluka ve çatışmaların hüküm sürdüğü Kürt kentlerinde, savaşların kadın bedeni üzerinden gerçekleştiğini bir kez daha doğrulayan sayısız örnek yaşandığını vurgulayan Gürkan, Kürt kentlerinde sürdürülen devlet şiddetinin  ülkenin her yanında kol gezdiğini vurguladı. AKP’nin hak hukuk tanımayan, keyfi iç ve dış politikaları nedeniyle ülkede bombaların patladığını, Artvin’de madene karşı mücadele eden kadınların polis saldırısına uğradığını, barış isteyenlerin ve gerçeği yazan gazetecilerin cezaevine gönderildiğini kaydeden Gürkan, iktidarın bir taraftan da torbalar halinde çıkarılan yasalarla kadınların esnek, yarı zamanlı çalışmaya itildiğini ifade etti.

Kadınların evde, okulda, işyerinde, dolmuşta, parkta, sokakta her yerde taciz ve tecavüz tehdidi altında yaşadığını da ifade eden Gürkan, 8 Mart’ta, kadınların eşit, adil, insan onuruna yaraşır, barış içinde bir yaşamı savunacağını ve taleplerini alanlarda, sokaklarda, dayanışma etkinliklerinde ve eylemlerinde haykırmaya devam edeceğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde Edebiyat Seminerleri: Çocuk edebiyatında zamanı yakalamak gerekiyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan Hak-İş’in 8 Mart etkinliğinde konuştu, yine eşitlik talebine saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...