07 Mart 2016 14:06

Öteberi fanzinin ikinci sayısı yayımlandı

Paylaş

“Deneysel ve serkeş” sloganlarıyla yayımlanan Öteberi fanzinin ikinci sayısı, İÜ İletişim Fakültesinin bahçesinde 8 Mart’ta satışa sunulacak.

Yayın hayatına şubat ayında başlayan Öteberi fanzinin “Kadınım ben, karışma” başlıklı ikinci sayısı, 8 Mart’ta okurla buluşacak.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 4 öğrencinin çıkardığı ve ilk sayısının tükendiği Öteberi fanzinin “biraz daha feminen” sayılabilecek ikinci sayısının hazırlıkları tamamlandı. Öteberi’nin bu sayısına, okurun yazılarına yumuşah g’den aşina olduğu Yazar Benan Aka da destek verdi. Öteberi’nin ikinci sayısının kapağı, Aka’nın yazısından ilham alınarak tasarlandı.

Yeni sayıda, Acil Servis’in vokali Sami Ertan Kızıltan da “Teferruat” adlı fantastik/bilim-kurgu hikayesiyle okurun karşısına çıkıyor. Fanzinde ayrıca; Efe Sönmez, Beyza Bölükbaşı ve Kubilay Kos’un yazı ve esprilerinin yanı sıra, Yusuf Mocu, Esra Sinav, Yahya Uluğ, Erman Akkuş ve Haydar Işık’ın karikatürleri de yer alıyor. Fanzinde, efsanevi Ermeni devrimci Yoldaş Pançuni’nin ironilerle dolu bir mektubu da olacak.

DAĞITIM 8 MART’TA

Öteberi’nin ikinci sayısı sınırlı sayıda basıldı. Fiyatı 1 lira olan Öteberi’nin ikinci sayısı, İÜ İletişim Fakültesinin bahçesinde 8 Mart’ta açılacak stantta satılacak. Ancak Öteberi fanzin, yaygın dağıtım imkanı sağlayan kitapçılara bırakılmayacak. Öteberi ekibi, buna gerekçe olarak kitabevlerinin fanzinlere destek olmak yerine yüksek komisyon almalarını gösteriyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yenimahalle Belediyesi işçileri: Kiralık işçiliğe karşı üretimi durdururuz

SONRAKİ HABER

‘Mimarlığı bir tiyatro gibi kurguladı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...