07 Mart 2016 13:33

Bir yanda ölüm bir yanda hapis!

Paylaş

Cumhur DAŞ
Diyarbakır

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 98. gününe girerken ilçede çatışmalar da devam ediyor. Sık sık tank atışlarının ve patlama seslerinin duyulduğu Sur’da yer yer dumanlar yükseliyor. HDP milletvekillerinin valilikle yaptıkları görüşmeler sonucunda ise şimdiye kadar 50 kişinin çıkartıldığı ilçede hâlâ sivillerin bulunduğu ifade ediliyor. Çıkartılan sivillerin bir kısmı tutuklanırken, 7 çocuğun ise Çocuk Esirgeme Kurumuna verildiği öğrenildi.

SUR’DAN ÇIKAN 12 KİŞİ TUTUKLANDI 

İlk olarak 19 Şubat günü aralarında DİHA Muhabiri Mazlum Dolan’ın da bulunduğu 6 kişi ablukanın olduğu mahalleden çıkmıştı. İlk grupta battaniye içinde yaralı halde çıkartılan 55 yaşındaki Fatma Ateş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, Dolan ve beraberindeki 4 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. İlerleyen günlerde ilçeden 18, 8, 12 ve 6 kişilik gruplar halinde toplam 44 kişi çıkartılırken şimdiye kadar toplam 12 kişi gözaltı işlemlerinden sonra tutuklandı. 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaklaşık 30 kişinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği ve mahkemeye çıkartılacağı öğrenildi. 

AYDOĞAN: SUR’DA HALEN SİVİLLER VAR

Son duruma ilişkin gazetemize bilgi veren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, içeride halen siviller olduğunu, ancak şu anda iletişimlerinin kesildiğini söyledi. Şimdiye kadar yaptıkları girişim sonucu 50 kişinin tahliyesini sağladıklarını dile getiren Aydoğan, “Bizim görüşmelerimiz sonucu kendi çabalarıyla çıkanlar da olmuş olabilir. Bunun tam sayısını bilmiyoruz. Ancak içeride halen sivillerin olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz gün bize gelen telefondan bir çiftin ve bir çocuğun bir evde mahsur kaldığını öğrendik. Bu 3 kişinin çıkması için valilikle görüştük. Ancak bir süre sonra bize gelen telefona ulaşamadık” dedi. 

7 ÇOCUK, ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA VERİLDİ 

Sur’dan çıkartılanlar arasında 17 de çocuk bulunuyor. Bu çocuklardan 7’si ise Çocuk Esirgeme Kurumuna verildi. Çocuk Esirgemeye verilen bu çocukların aileleri olduğunu söyleyen Aydoğan, “Devlet ‘Çocuklara bakılamıyor’ ya da ‘Adli işlemler sürüyor’ gerekçesiyle çocukları bu kuruma veriyor” dedi. 

Sur’da bombalamanın devam ettiğini belirten Aydoğan, “Bize gelen telefondan da anlaşıldığı gibi halen siviller ölümle karşı karşıya. Bir an önce bunların can güvenliği sağlanmalı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Emekçi kadınlar kreş istedi

SONRAKİ HABER

Bir çocuğa neden Bêkes ismi verilir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...