21 Nisan 2012 07:29

Mar’ın galası Van’da yapıldı

20 Nisanda gösterime girecek olan Caner Erzincan’ın yönettiği Mar filmi galasını 18Nisan Çarşamba  günü oyuncularının katılımıyla Van’da yaptı. Daha önce 16 Nisanda yapılacağı duyurulan  gala Van’da 13 Nisan Cuma günü sabaha karşı meydana gelen depremler sonucu ertelenmişti. Mar’ın gösterimi Van 1

Mar’ın galası Van’da yapıldı
Paylaş

Konusu Van’da geçen Mar depremzedeler tarafından ilgiyle izlendi, özellikle çocuklar, yılan ve salyangozların olduğu sahnelerde çok eğlendi! Mar uzun ve zorlu bir kıştan yorgun bir biçimde çıkan Vanlıları bir süre de olsa dertlerinden uzaklaştırdı. Vanlıların, filmin oyuncularına da büyük ilgi gösterdiği galada depremzedeler oyuncularla bol bol sohbet edip dertleşti.

FİLM VANLI DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ GÖSTERİLECEK

Film Vanlı depremzedeler için galadan sonraki günlerde ücretsiz olarak gösterilmeye devam edecek olan filmin konusu şöyle: Taşrada yaşayan öksüz iki kardeş ve eli kolu bağlı bir babanın hayata tutunma çabasını ele alıyor. Güven; yağan yağmurla aşkının ilk tohumlarını yüreğine eker. Yılmaz; güneş kızgınlığı kadar aşkın ilk dokunuşlarını bedeninde derinden hisseder. Hacı Halil ise yüreğindeki ve bedenindeki eksik parçalarla son bir yola çıkmak ister.

Üçü de yalnız ve bu ıssızlığı kapatacak bir sevgi-kadın arayışı içinde. Ama o kadınlara ulaşmak, coğrafyanın engebeli arazisi kadar zor ve meşakkatli, sosyal ve kültürel olarak da bir o kadar imkansız gibidir.  Küçük bir yerde, küçük düşler görmeye çalışan bu insanlar için hayat her an hırçınlaşabilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçıların grevi birinci sayfa spotu dahi olmadı

SONRAKİ HABER

‘Tepenin Ardı’ Tribeca Film Festivali’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...