07 Mart 2016 12:23

CHP’li Özel: Bütün dokunulmazlıkları kaldıralım

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Başbakanın dokunulmazlık açıklamasına, “Hepsi tek oylamadır, gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı’nın bütçeden sonraya bırakıldığını hatırlatarak, “Bu fişleme yasasına direnmeye devam edeceğiz” dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in açıklamalarına işaret eden Özel, “Başbakana soruyoruz. PYD’nin Lideri Salih Müslim’i teröristbaşı ilan ettiniz. Kendisi terör örgütünün başı mıdır, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasının koordinatörü müdür? Bu türbeyi evden eve türbe taşımacılığı şeklinde PYD’ye mi taşıttınız?” diye sordu.

Reza Zarrab’ın ortağı Babet Zencani’nin İran’da idama mahkum olduğunu belirten Özel, “Bizim burada plaket alanların muadil suçu işleyenlere İran’a verilen cezanın bütün vatandaşlarımızın kulağına küpe, bütün vicdanlara bir iz bırakması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlıkların bütçeden sonra geleceğini ifade ettiğini belirten bir basın mensubunun, “CHP’nin tavrı ne olur?” sorusuna Özel, doğru olanın kürsü dokunulmazlığı olduğunu söyledi. Dokunulmazlık zırhının bütün milletvekilleri için kaldırılmasını isteyen Özel şunları söyledi: “Şimdi Başbakan şu soruyla karşı karşıya. Diyorlar ya ‘HDP’li milletvekilinin dokunulmazlığı hakkında ne düşünüyorsun’. Biz HDP’li milletvekilinin önünde bizim hakkımızdaki dokunulmazlık dosyalarının bir zırh olmasının bir kamuflaj olmasının kendimize kurtarmak için herkesin yargı karşısında hesap vermesi gerekliliğinin önünde durmayacağız. Sayın Başbakan da durmasın. Kemal Kılıçdaroğlu başta kendi dokunulmazlığı olmak üzere tüm milletvekillerimizin dokunulmazlık korunmasının arkasından çıkmasının talimatını vermiştir. Sayın Başbakanın bu konudaki tavrını dikkatle takip edeceğiz.”

‘BİZİM İSTİSNAMIZ YOK’

Dokunulmazlık oylamasına dikkat çeken Özel, “Kararı veriyorsunuz, parmakları kaldırıyorsunuz, kimsenin dokunulmazlık zırhı kalmıyor. Siz HDP’li milletvekili üzerinden kendi hırsızlıkla suçlanan, rüşvetle suçlanan milletvekilini korumaya mı devam edeceksiniz yoksa toplumda böyle bir talep var hep beraber hesap verelim mi diyeceksiniz.

CHP tarihsel tavrını sürdürüyor. Hiçbir dokunulmazlığın hiçbir milletvekilini korumasını talep etmiyoruz. Bizim istisnamız yok, istisnası olanlar konuşsun” diye konuştu.  

“Sadece HDP’li vekillerin dokunulmazlık dosyaları Genel Kurula gelirse tavrınız ne olur?” sorusuna Özel, “Hepsi tek oylamadır, gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım” dedi. 

“HDP’li Tuba Hezer’in dosyası sadece gelirse ne yaparsınız?” sorusuna da Özel, “Hangi dokunulmazlık kaldırılacak olursa olsun CHP’nin tavrı aynı olacak” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “referandum” açıklamasının hatırlatılması üzerine Özel, “Devlet Bahçeli’nin ağzında bir bakla var, bu baklanın ucunu çıkardı. Başbakan da demiş ki, ‘Tavrını netleştir’. MHP ile AKP arasındaki arka kapı diplomasisi için ne arka kapıymış be arkadaş diyoruz. Her ihtiyaç duyulduğunda birlikte olundu” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Manavgat Irmağı ve kolları üzerinde 29 adet HES: Toroslar kevgire dönecek!

SONRAKİ HABER

Tomografi skandalına tepki: Kâr için bebeklerimiz riske atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...