21 Nisan 2012 07:23

Kendi evlerinde ‘işgalci’ oldular

NARLIDERE 2. İnönü Mahallesi’nde 125 eve milli emlak tarafından gönderilen yazıyla evlerinin ihale ile satışa çıkarıldığı ifade edilerek, “İşgaliye bedeli” adıyla 5 bin ile 30 bin TL arasında ceza ödenmesi istendi. Narlıdere CHP’li Belediye Başkanı Abdül Batur’un daha önce defalarca sorunu çözeceğin

Paylaş

EVLERİNİ İSTİYORLAR

Mahalleli adına konuşan Cafer Salman, 30 yıldır zorluklarla oturdukları evleri üzerinde kentsel dönüşüm projesi adı altında oyunlar oynandığını söyledi. Salman, üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Abdül Batur’un her seçim döneminde “Seçildiğim takdirde sizlerin evlerinizi yapacağım ve sizi mağdur etmeyeceğim” diye sözler verdiğini ancak hiçbir ilerlemenin olmadığını kaydetti. Belediye Başkanına cezalarla ilgili bilgi vermiş olmalarına rağmen, Batur’un kendilerine beklemekten başka bir çözüm yolu göstermediğini dile getiren Salman, “Bizler gecekondu sahipleri olarak Sayın Başkanın bir an önce bu mağduriyetimizi gidermesi için, daha önce söz verdiği gibi evlerimizi yapıp teslim etmesini istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri talepleri kabul edilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)


BELEDİYE BAŞKANI SÖZ VERMİŞTİ

Mahalle halkına, bu yılın şubat başında milli emlak tarafından gönderilen bir yazı ile evlerinin yerlerinin ihaleyle satışa çıkarılacağı söylenmiş, bunun üzerine mahalleliler, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile bir toplantı düzenlemişti. Toplantıda, Başkan gecekondu sahiplerinin asla mağdur edilmeyeceğini söylemiş, gerekirse ihaleye belediyenin gireceğini evleri halka vereceğinin sözünü vermişti. “Siz hiç merak etmeyin, hiçbir şey olmaz. Ben söz verdiğim gibi çözerim” dediği günden bir buçuk ay sonra, milli emlak tarafından ikinci bir yazı gönderildi. Gecekondu sahiplerinden 5 bin ile 30 bin TL arası “İşgaliye bedeli” adıyla ceza istenen yazıda ayrıca cezanın bir ay içinde de ödenmesi zorunlu kılınıyor. Bu gelişmelerin üzerine isyan eden halk, belediye önünde toplanarak mağduriyetlerini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Eti Gümüş AŞ’de keşif yapılacak

SONRAKİ HABER

Sağlıkçıların grevi birinci sayfa spotu dahi olmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...