21 Nisan 2012 07:21

Eti Gümüş AŞ’de keşif yapılacak

KÜTAHYA’da geçen yıl siyanürlü atık su barajındaki setin çökmesiyle ilgili açılan davanın ikincisi dün görüldü. Mahkeme hakkında dava açılan Eti Gümüş AŞ’nin tesislerinde keşif yapılmasına karar verdi.Kütahya 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık eski Eti Güm&uum

Eti Gümüş AŞ’de keşif yapılacak
Paylaş

Kütahya 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık eski Eti Gümüş AŞ Üretim Müdürü Orkun Elgin ile çeşitli oda, baro, dernek ve sendikaların temsilcileri katıldı. Tutuksuz yargılanan Eti Gümüş AŞ Genel Müdürü Ergün Kılıç duruşmaya gelmedi.

Avukat Meral Top’un, Eti Gümüş AŞ tesisleri yakınındaki Dulkadir köyü tüzel kişiliği adına davaya katılma talebi reddedildi. Mehmet Turan ise çevre köylerden birinde yaşarken olaydan sonra köyünü terk etmek zorunda kaldığını belirterek katılma talebinde bulundu. Bu talep kabul gördü.

Mahkeme, kimya, inşaat ve çevre mühendislerinin katılımıyla tesislerde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kütahya merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Gümüş köyü yakınında 7 Mayıs 2011’de Eti Gümüş AŞ’ye ait siyanürlü atık su havuzundaki 4 setten birinde kısmi çökme meydana gelmesi sonucu üretim durdurulmuştu. Olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra, yapımı tamamlanan yeni havuzun faaliyete geçirilmesiyle suyun bir bölümü buraya nakledilmiş ve üretime yeniden başlanmıştı. DİSK’e bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası ile KESK’e bağlı bazı sendikalar, TMMOB bünyesindeki bazı odalar, İzmir Barosu ve çeşitli dernekler tarafından işletmenin 2 yöneticisi hakkında olayda sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı. (KÜTAHYA)

ÖNCEKİ HABER

‘Bellek silme operasyonu’

SONRAKİ HABER

Kendi evlerinde ‘işgalci’ oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...