06 Mart 2016 16:57

Eğitimciler direnişçi işçilerin yanında

Paylaş

Çatalağzı Termik Santralı’nda (ÇATES) kadro talebiyle 17 gündür direnişte olan 138 işçiye eğitimcilerden destek geldi. Eğitim Sen Zonguldak Şube, Çaycuma, Ereğli, Devrek ve Gökçebey temsilcilikleri işçileri ziyaret etti. Özelleştirme sonrasında Elsan adlı bir firma tarafından işletilen ÇATES’te taşeron olan çalışan ve kurdukları direniş çadırında mücadelelerini sürdüren işçilere seslenen Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, sendika olarak her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 

Zonguldak’taki birçok siyasi parti, sendika ve meslek örgütünün destek verdiği direnişe ÇATES’te örgütlü bulunan Türk-İş’e bağlı Tes-İş Sendikası’nın ilgi göstermemesi ise tepki çekiyor. Mücadeleyi kazanmaları halinde üyesi olacakları sendikanın daha aktif destek vermesi gerektiğini belirten işçiler, “Sendikanın eylemimizin başarıya ulaşması için ciddi hiçbir çabası yok. Bir şube yöneticisinin zaman zaman yanımıza gelip gitmesinin dışında şu ana kadar varlığını hissetmedik” dedib 

Ziyaret sırasında eylem yerine gelen Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün de iyçilere desteklerinin süreceğini ifade etti. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de emekçilerin gözüyle memlekette neler oluyor paneli: Saldırılara karşı birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

İşçiye gaz, patrona milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...