06 Mart 2016 15:57

Bursa’da işçiler ek zam için eylem yaptı: Birleşmezsek patronların baskılarını püskürtemeyiz

Paylaş

Bursa’da TOFAŞ işçilerinin çağrısıyla Bursa Kent Meydanında toplanan işçiler ek zam ve kıdem tazminatına sahip çıkmak için mücadele edeceklerini duyurdu. İşten atılan Renault işçilerinin de katıldığı eylemde işçiler; “Çocuğumuzun geleceğinden endişe duyuyoruz Ali Koç”, “Ders al birleş özgürleş”, “Sonbahar kış bitti, filizlenme zamanı” dövizleri taşıdı, “Kıdem farkını istiyoruz, alacağız” pankartı açtı.

PATRONLARDAN EYLEME KATILMAYIN BASKISI

İşçiler sık sık; “Ek zam hakkımız söke söke alırız”, “Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa”, “Direne direne kazanacağız”, “Renault işçisi yalnız değildir” sloganlarını attı. Patronların baskısı nedeniyle eyleme katılımın az olduğunu dile getiren işçiler, dile getirilen taleplerin tüm fabrikalarda sahiplenildiğini söyledi. İşçiler; “Bugün bu baskılardan kaynaklı işçi arkadaşlarımız buraya gelemedi. Ama biz birleşemezsek bu baskıları geri püskürtemeyeceğimizi bilmeliyiz. Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar bugün az olabiliriz ama yarın çoğalarak geleceğiz” dediler.

İşçiler adına konuşan Bora Çoşkun; “Bugün sayımız az olabilir ama bu haklı mücadelemizden geri duracağımız anlamına gelmez. Fabrikalarda çeşitli baskılar yaparak buraya işçi kardeşlerimizin gelmesini engellediler. Bizlerin parasıyla zengin olan sendikacılar lüks arabalara binip işçiye tanımaz bir durumdalar.  Bizleri tanımayan sendikaları da bizde tanımıyoruz” dedi. Artık üye oldukları bütün sendikaları denetleyeceklerini söyleyen Çoşkun, sözlerine şöyle devam etti: “Hepimizin ortak bir amacı var alın terimize emeğimize sahip çıkmak. Bugün ek zam talebiyle eylem yapan Renault işçilerine polis müdahale etmiş işverende işlerine son verdi. Oysa yaptıkları eylem Anayasal bir haktı. Ama gelinen noktada yine işçiler mağdur oldu. Biz Renault işçisi kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de kadınlara polis saldırırken Davutoğlu 'Kadına şiddet insanlık ayıbı' diyordu

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de emekçilerin gözüyle memlekette neler oluyor paneli: Saldırılara karşı birlik çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...