06 Mart 2016 15:25

Kocaeli metal işçileri: Asgari ücret farkı, herkesin hakkı

Paylaş

Kocaeli’den bir grup metal işçisi düzenledikleri basın açıklamasıyla asgari ücret farkını talep ettiklerini, kıdem tazminatlarına dokundurtmayacaklarını ve kiralık işçi bürolarına karşı olduklarını belirtti.

İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında geçtiğimiz metal direnişi sonrası işten atılmış birçok Ford işçisinin yanı sıra Hyundai, Toyota ve Gebze’de çeşitli fabrikalardan gelen işçiler yer aldı. 50 kişilik grup, attıkları sloganlarla işten atılan Renault işçilerine de destek verdi. 

Basın açıklamasında konuşan Fikri Möhürlü, “Asgari ücretin yıllara göre kıdem farkının yansıtılması için başlattığımız mücadele büyüyerek devam ediyor ve daha da büyüyecektir. Artık eskisi gibi olmayacak” ifadelerini kullandı. 

Asgari ücret farkının herkesin hakkı olduğunu aktaran Möhürlü, “Asgari ücrete Aralık ayında yapılan zam sonrası fabrikalarda büyük bir ücret adaletsizliği ortaya çıktı. Onlar para içinde yüzerken işçilerin parasına göz dikmekteler. Bunun giderilmesi için talebimizi, tepkimizi çeşitli vesilelerle dile getirdik. Çözüm istedik. Ancak kimse ne sesimizi duydu ne de çözüm için gereken adımları attı. Mücadelemizde arkadaşlarımızdan başka kimse bizim yanımızda olmadı ve olmayacağını da biliyoruz. Biz bir arada durarak hakkımızı alacağız. Bu yüzden bugün bu alanda artık daha güçlüyüz, artık sesimizi birleşerek daha güçlü haykırıyoruz. Asgari ücret farkı, herkesin hakkıdır” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da kadınlar yaşam hakkı, özgürlük ve iş güvencesi için alandaydı

SONRAKİ HABER

Sivas'ta 8 Mart etkinliği: Kadın dayanışması il il büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...