21 Nisan 2012 07:11

Yoksulun çadırına da tahammül yok!

MERSİN’in Tarsus ilçesine bağlı Karasavuran köyü yakınlarında kurdukları naylon çadırlarda yaz kış tarlalarda tarım işçiliği yapan yurttaşlar, 13 yıl önce Urfa’dan gelip yerleştikleri bölgeden “Havaalanı yapılacak” gerekçesiyle çıkarılmak isteniyor. Elektrik, su ve sağlık hizmetlerinden yoksun ol

Yoksulun çadırına da tahammül yok!
Paylaş

Yaklaşık 300 kişinin kaldığı çadırlarda yaşayan Fevzi Demirak, son seçimlerde AKP’yi desteklediğini ama buna rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek, “Tayyip Erdoğan gözüyle görsün. Suriye’dekilere yardım ediyor. Buradakileri görmüyor. Buradakiler perişan” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘SURİYELİLERE VAR, BİZE YOK’

Tarsus’a yapılacak olan havaalanından dolayı çadırlarının kaldırılacağını söylediğini belirten Demirak, yerlerini terk etmeyeceklerini ifade etti. Demirak, Suriye’den Türkiye’ye geçen ve devlet tarafından tüm altyapısı hazırlanan konteynerlere yerleştirilen sığınmacılara gösterilen ilginin kendilerine gösterilmediğini belirtiyor. Ülkenin vatandaşı olmalarına rağmen kışın çamur içinde yazın ise kavurucu sıcaklar altında yaşadıklarını dile getiren Demirak, “Suriyelilere yaptığının yüzde 1’ini bize yapsın. Ama yok. Düşünebiliyor musunuz? 300 insan. Hiçbir devlet adamı yok mu, aramaz mı, sormaz mı? Burada kaymakam mı yok, vali mi yok? Biz vatandaş değil miyiz? Suriyelilere yapıyor, kendi vatandaşına yapmıyor” dedi.
1 KİLOMETRE UZAKTAN SU TAŞIYORLAR
Zor çalışma koşulları altında en fazla zahmeti çeken kadınlar ise, gündüz tarlalarda çalıştıktan sonra ayrıca yemek ve temizlikle uğraşmak zorunda kalıyor. 5 çocuk annesi Emine Demircan, “13 yıldır bu şartlarda yaşıyoruz. Başka çaremiz yok.” diyerek içerisinde bulundukları koşulları gözler önüne seriyor. Türkçe bilmediği için Arapça derdini anlatan Zeynep Yeşildağ ise, her gün 1 kilometre uzaktan su taşımak zorunda olduklarını dile getirerek, mutfakları olmadığı için dışarıda topladıkları çalılarla yaktıkları ateş üzerinde ve sağlıksız bir ortamda yemek pişirdiklerini belirtiyor.

AKP’YE OY VERDİK AMA...

Günlük 27 lira yevmiyeyle çalıştıklarını dile getiren Ömer Demirak da, “Burada 300 kişiyiz. Sürekli buradayız. Devletten bir fayda görmüyoruz. Çocuklar taşımalı eğitimle Kargılı köyüne gidiyor. Yeraltından çıkan su kaynağı var, ihtiyacımızı oradan karşılıyoruz. Sağlıklı bir su değil. Ne banyo var ne temizlik var. 13 yıldır buradayız, şu çakıl taşını kendi imkanlarımızla yaptık. Oyumuzu AKP’ye verdik, ama bir şey görmedik. Birisi gelsin desin ‘Şu çakılı sana yaptım’, diyemez. İşte kanal. Kurbağası var, yılanı var, sineği var, her şeyi var” diye konuşuyor. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da 1 Mayıs kent meydanında

SONRAKİ HABER

Acele kamulaştırma mı, yoksa acele mülksüzleştirme mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa