06 Mart 2016 08:47

İşçi kadınlar Pendik Kadın Dayanışma Derneği'nde 8 Mart için bir araya geldi

Paylaş

Dünya Emekçi Kadınlar günü için, Pendik Kadın Dayanışma Derneği'nde  Cam Keramik-iş Sendikası tarafından yapılan toplantıda 8 Mart’a katılım çağrısı yapılarak işçi-emekçi kadınların mücadele ile daha fazla haklar kazandığı vurgusu yapıldı. 

Direnen Serapool İşçilerinin de katıldığı toplantıya Ekmek ve Gül programının yapımcısı Şengül Karadağ katıldı. Karadağ 1800lü yıllarda sanayi devrimiyle üretim arttıkça kadının üretimdeki, toplumdaki yerinin de belli olduğunu söyleyerek işçi sınıfı mücadelesinde kadınlarla erkeklerin birlikte olduğunu söyledi. 8 Mart’ın tarihçesini anlatan Karadağ,  kadınların ancak kendi emeklerine sahip çıktıklarında özgürlüklerini elde edebileceklerini ifade etti. Mevsimlik kadın işçileri, fabrikalarda iş cinayetlerinde ölen kadınları hatırlatan Karadağ, "Kadınlar çalışma yaşamında ev hayatında birçok zorlukla karşı karşıya" dedi.  Örgütlenilmemesi, geri adım atılması halinde sömürünün, şiddetin, baskının sonunun olmayacağını vurgulayan Karadağ, "Kapitalistler işçi sınıfı mücadelesinden iyi dersler çıkardı. Pek biz ders çıkardık mı?" şeklinde konuştu. 

Karadağ "Taciz, tecavüz, cinayetlere karşı, barış ve daha da önemlisi güvenli bir gelecek için 8 martı daha da yüksek sesle kutlamalıyız" diyerek Kadıköy'de yapılacak olan mitinge çağrı yaptı. Toplantıya katılan kadınlar iş hayatından sokaklara kadar bir çok alanda her gün karşılaştıkları onlarca sorundan bahsettiler. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da 8 Mart: İnadına barış diyeceğiz!

SONRAKİ HABER

İranlı Babek Zencani'ye idam cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...