05 Mart 2016 11:28

Mamaklı kadınlar: Barış için alanlardayız

Paylaş

Mamak Tuzluçayır Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi, Eğitim Sen 1 no'lu Şube ve 12 köy derneğinin katılımıyla 8 Mart yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kadınlar kendilerini eve, aileye, hapsetmeye çalışan zihniyete inat meydanlarda olacaklarını söyledi.

Her yıl olduuğu gibi bu yıl da Tekmezar Hacı BektaşVeli Parkında toplanan kadınlar yağmura rağmen halaylarla, zılgıtlarla, sloganlarla 8 Mart'a çağrı yaptı.

Burada açıklama yapan kadınlar, Ankara Valiliğinin 8 Mart mitingini yasaklama kararına uymayacaklarını söylediler. Açıklamayı yapan Eğitim sen 1 no'lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, kadınların yaşamak için direndiğini, yaşamlaına sahip çıktığını söyledi. Saygılı, baskının, şşiddetin, cinsiyetçiliğin körüklendiği bir ortamda kadınları toplumsal yaşamdan uzaklaştırıldığını söyleyerek "Öldürülmemek için yılmayacağız mücadele edeceğiz" dedi.

Ortadoğu'da ve bölgede süren savaşa değinen Saygılı, kadınların barış için söyleyecek sözleri olduğunu belirtti. AKP'nin kadın politikalarını eleştiren Saygılı, "Gerici, piyasacı, erkek egemen uygulamalara karşı tepkimizi haykırıyoruz. Emeğimiz için, barış için, özgürlük için, geleceğimize sahip çıkıyoruz" dedi. Saygılı, yarın saat:12'de gerçekleştirilecek 6 mart mitingine katılım çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncak yerine ellerinde altın halka olan çocuklar

SONRAKİ HABER

Kalanlar’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...