05 Mart 2016 09:35

'Azadi'ye ceza veren PFDK, bozkurt işaretini görmedi

Paylaş

Amedsporlu Deniz Naki'nin 'Azadi' dövmesine ceza veren PFDK, Tarsus İdmanyurdu futbolcusu Ümit Can Batman'ın Amedspor maçı sonrası bozkurt işareti yapmasını görmedi!
Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Tarsus İdmanyurdu ile Amedspor arasında oynanan lig müsabakası ırkçı gösterilere sahne olmuştu. Müsabakada, Cizre'de bodrumlarda öldürülen 200'e yakın insan için bölgedeki özel harekatçıların duvarlara yazdığı "Aşk bodrumda yaşanıyor" ifadesi yazılı pankart açılmıştı.  
Tarsus Burhanettin Kocamaz Spor Kompleksi'ndeki karşılaşma sonrasında stadyumdaki taraftarları selamlayan Tarsus İdmanyurdu futbolcusu Ümit Can Batman’ın ise bozkurt işareti yaptığı ortaya çıkmıştı.

Tarsus futbolcusu Ümit Can Batman, Amedspor maçında bozkurt işareti yapmış


Yaşanan olayların ardından toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, açılan pankarta ve bozkurt işaretine ceza vermezken sadece kötü tezahürat nedeniyle ev sahibi takım Tarsus İdmanyurdu'nun 20 bin TL ile cezalandırılmasına karar verdi.
PFDK, aynı musabakada Amedspor oyuncusu Tekin Adar'a ise sportmenliğe aykırı davranışından dolayı 4 müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası verdi
PFDK, Amedsporlu Deniz Naki'ye, kolundaki "Azadi" yazılı dövme ve Bursaspor maçı sonrasında yaptığı "barış çağrısı" nedeniyle "ideolojik propaganda" ve "sportmenliğe aykırı" açıklamalar yaptığı iddiasıyla 12 resmi müsabakadan men cezası vermişti. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fabrika tuvaletine turnike

SONRAKİ HABER

SINIRLARIN ÖTESİNDE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...