05 Mart 2016 08:04

TGF: Türkiye'de demokrasi tehlikededir

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Zaman gazetesine kayyım atanması ile ilgili bir açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

Paylaş

TGF açıklamasında, "Bir kez daha uyarmaktayız ki, bir ülkede eleştiri yapan ya da muhalif diye adlandırılan yayın organlarına hayat hakkı tanınmıyorsa, o ülkede özgürlük yok demektir. Özgürlüğün olmadığı yerde de zaten demokrasi olmaz. Dolayısıyla Türkiye'de sadece özgürlükler değil, demokrasi de tehlikededir." denildi. 

Zaman gazetesine kayyum atanması ile basın özgürlüğüne bir darbe daha vurulduğunu belirten TGF Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkanı Yılmaz Karaca, şunları söyledi: "Ne yazık ki bu ülkede medyayı susturmanın yolu kayyum sansürü olmuştur. Bunun adı artık resmen kayyum sansürüdür ve ne yazık ki bu sansür türü sadece ülkemize özgüdür. Daha önce de örnekleri yaşanan kayyum sansürü ile basın organları önce susturulmakta, sonrasında da tamamen kapatılmaktadır. Hiç kuşku yok ki Zaman Gazetesi süreci de böyle işleyecek, işsiz gazeteciler kervanına yüzlerce medya çalışanı daha katılacaktır. Bir kez daha uyarmaktayız ki, bir ülkede eleştiri yapan ya da muhalif diye adlandırılan yayın organlarına hayat hakkı tanınmıyorsa, o ülkede özgürlük yok demektir. Özgürlüğün olmadığı yerde de zaten demokrasi olmaz. Dolayısıyla Türkiye'de sadece özgürlükler değil, demokrasi de tehlikededir. Devlet ve hükümet yetkililerini bu gibi yanlış uygulamalardan derhal vaz geçmeye çağırıyoruz." (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Haliç Üniversitesi'nde 8 işçi işten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Bölgemizin kaderini bölge dışı aktörlere bırakmamalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...