05 Mart 2016 01:28

İstanbul Valiliği 8 Mart mitingine izin vermedi

Paylaş

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu'nun pazar günü Haydarpaşa Numene Hastanesi önünden Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yapacağı yürüyüş ve mitinge Valilikten izin çıkmadı.

İstanbul Valiliği, İstanbul 8 Mart Kadın Platformu'na tebliğ ettiği kararda, bahsi geçen alanların yürüyüş ve toplantı alanı olmadığını söyledi. İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 6 Mart'ta yapılacak miting için 23 Şubat'ta valiliğe başvuru yapmıştı.

Konuyla ilgili Çevre Mühendisleri Odasında basın açıklaması yapan İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, Valiliğin kararına rağmen 6 Mart'ta saat 12.00'de İskele Meydanı'nda toplanacaklarını duyurdu. Valiliğin geçtiğimiz yıl da aynı gerekçeleri sunduğuna ancak yine de mitinge izin verildiğine dikkat çeken kadınlar, bu yılki kararın AKP iktidarının savaş ve yıldırma politikalarının sonucu olduğuna vurgu yaptı.

Urfa’da 8 Mart yürüyüş ve etkinlikleri yasaklandı

İl il 8 Mart eylemleri

Ankara Emniyeti, kadınların yürüyüşünü yasakladı


'MEYDANLAR KADINLARA KAPATILAMAZ'

Platform adına açıklamayı okuyan Günay Demirbaş, "Yüzyıllar önce 8 Mart'ta kadınların yaktığı isyan ateşi ışığında; emeğimize, bedenimize, kimliğimize, yaşam alanlarımıza yönelik saldırılara karşı, isyan bayrağını çektik. Hayatlarımızı teslim almaya çalışanlara karşı taleplerimiz doğrultusunda direniyoruz. Kadın cinayetlerine, savaşa, tacize, tecavüze ve erkek şiddetine cinsiyetçi-kadın düşmanı politikalara sessiz kalmayacağız ve mücadeleyi büyüteceğiz" dedi. Demirbaş valiliğin kararıyla ilgili şöyle konuştu, "23 Şubat'ta miting başvurusunda bulunmamıza rağmen, İstanbul Valiliği son iş gününe kadar herhangi bir cevap vermemiştir. Bu durumun aşılması ve yaotığımız tüm görüşme çabalarını olumsuz yanıtlayarak, yıllardır 8 Mart alanı olarak kullandığımız ve takeplerimizi haykırdığımız alanları, meydanları bizlere yasaklamıştır. Nasıl yaşayacağımızdan, ne giyeceğimize, nerede güleceğimizden, kaç çocuk doğuracağımıza, kimin için doğuracağımıza kadar kadar hayatımızın sınırlarını kendileri çizmek istiyorlar, bu tavır bunun göstergesidir. Bizler bunun kadınlara ve halklara yönelik saldırıların devamı niteliği talıdığını biliyoruz. Biz kadınlar hayatın hiçbir alanında onların çizdiği sınırlar içerisinde yaşamayacağız, yaşamımız, emeğimiz, özgürlüğümüz ve barış için direniyoruz. 6 Mart Pazar günü, saat 12.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda olacağız. Herkes şunu bilmelidir ki Meydanlar kadınlara kapatılamaz." dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zaman Yazarı Ahmet Turan Alkan: Son Yazı

SONRAKİ HABER

Rotahaber'in Facebook hesabı hacklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa