05 Mart 2016 06:27

Zaman Yazarı Ahmet Turan Alkan: Son Yazı

Zaman gazetesine köşe yazarlarından Ahmet Turan Alkan “Son Yazı” başlıklı bir yazı kaleme alarak hem yaşananları yazdı, hem de manidar bir şekilde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a tepki gösterdi.

Paylaş

Zaman gazetesine kayyım tarafından el konulmasından sonra gazetenin köşe yazarlarından A. Turan Alkan “Son yazı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Alkan Zaman’a kayyım atanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Başbakan’a, AKP’li vekillere manidar bir şekilde teşekkür etti. Alkan Cumhurbaşkanı için “...Başta, bize bu emsalsiz tuhaf ve saçma-sapan günü yaşatmak için, taa nerelerden erinip üşenmeyerek resmi mercilere emirle karışık talimatlar yağdırıp gazetemize zorla kayyım atanması için elinden geleni ardına koymayan aziz reisicumhurumuza…” dedi.

Ahmet Turan Alkan Başbakan için de “Yüzünü gördükçe, bana Yunan tragedyalarındaki çifte karekter maskesini hatırlatan; gülen yüzüyle insan haklarından, basın hürriyetinden ve demokratik değerlerden bahsederken ağlayan yüzüyle ebedi şefinin talimatlarını yerine –eli mecbur!- getiren ve bu arada bırakınız basit yurttaş haklarını, başında bulunduğu kabinenin, parlamenter sistemin varlık sebebini bile savunamayan Başbakanımıza…” diye yazdı.

Alkan’ın son yazısını buradan okuyabilirsiniz:

ÖNCEKİ HABER

Zaman çalışanları kimlik kontrolü ile binaya alınıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul Valiliği 8 Mart mitingine izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...