04 Mart 2016 13:28

TOFAŞ işçilerinden Renault işçileriyle dayanışma çağrısı

Paylaş

Renault’da işten atılan işçilerle dayanışma içinde olduklarını söyleyen TOFAŞ işçileri, 6 Mart’ta yapacakları ek zam talepli eyleme çağrıda bulundu.

“Bursa ve Türkiye genelinde emekçilerin bilinçlenmesinde ve harekete geçmesinde öncülük eden Renault işçileri yalnız değildir. Ranualt ve TOFAŞ işçileri sermaye ve sendika ağalığına son vermek için mücadelesine kaldığı yerden devam edecektir” diyen TOFAŞ işçileri, 6 Mart’ta Kent Meydanında tek yürek tek yumruk olarak devam edeceklerini duyurdu.

Ne kadar yara alınmış olsa da mücadeleye devam edeceklerini dile getiren TOFAŞ işçileri, şunları söyledi: “Bursa’daki emeğin hak mücadelesi ateşini Renault ve TOFAŞ işçileri yakmaya devam edecektir. Buradan devlet büyüklerine ve medyaya sesleniyoruz; artık yanlı taraflı tutumlarından vazgeçsinler. Unutmasınlar ki işçiler birlik olursa dünya yerinden oynar. Son çıkacak olan çalışma mevzuatlarını bir kez daha gözden geçirsinler. Sermaye çıkarlarını gözetmekten vazgeçsinler. Çalışanların üzerindeki vergi yükü hiç adil değil. Sendikal mevzuat değişikliğini çıkaran hükümet, sendika seçme özgürlüğü getirdi. Ancak günümüzde yaşanan problemleri düşünemedi mi?  Sendika seçme özgürlüğü veriyorsun ancak seçilme temsil edilme güvencesi verilmiyor. Yasalar acil tadil edilmeli. Çalışanların seçmediği sendika temsilcilerini çalışanlara dayatmak hiç adil değil.” 

TOFAŞ işçileri 6 Mart’ta Kent Meydanı’nda yapılacak eyleme güçlü katılarak Renault’dan atılan işçilerle dayanışma içinde olduklarını dosta düşmana göstereceklerini söyledi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Kayyım susturmanın yeni aracı oldu

SONRAKİ HABER

BES: Bakanlık bütçesinde emekçi yok sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...