04 Mart 2016 11:53

Türk İş’ten Kayseri’de kiralık işçiliğe karşı imza kampanyası

Paylaş

Kayseri Türk İş Temsilciliği ve Türk İş’e bağlı sendikalar Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda, kıdem tazminatında yapılması planlanan değişiklik ve Özel İstihdam Büroları ile getirilmek istenen kiralık işçilik ile ilgili bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stant ile kiralık işçiliğe karşı imza kampanyası başlatıldı. Açıklama sırasında imza kampanyasını gören işçiler  ise, 15 bin civarında üyesi olan Türk-İş’in üretimden gelen gücü kullanmadan karşı çıkması göstermeliktir yorumunda bulundu.

KİRALIK İŞÇİLİK NİYETİ YENİ DEĞİL

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Türk İş’e bağlı sendikalar adına açıklama yapan Türk-İş Kayseri Temsilcisi İdris Güven, Özel İstihdam Büroları ile kiralık işçiliğin hükümetin her zaman hedefinde olduğunu belirterek “Türk-İş işçiyi bir meta haline getirmek isteyen, insan onurunu incitecek politikalara karşı çıkacaktır. Özel İstihdam Büroları işçi simsarlığıdır” açıklamasında bulundu. 

DİSK’in çağrılmadığı açıklama sonrası AKP Eski İl Yöneticisi ve Demir Yol-İş Şube Başkanı Yakup Aslan Türk-İş dışında kimsenin kılını kıpırdatmadığını ifade etmesi dikkat çekti.

Kiralık işçiliğe karşı imza kampanyası başlatan Türk-İş Temsilciliği toplanan imzaları AKP İl Başkanlığı’na sunacakları ifade edildi.

KAYSERİ OSB İŞÇİLERİ: İMZA DEĞİL GREV ÇÖZER

Açıklama ve imza standı sırasında görüştüğümüz Kayseri Organize Sanayi işçileri, kıdem tazminatına ve kiralık işçiliğe karşı daha etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğini ifade ettiler. Görüştüğümüz işçiler, “İmza kampanyası düzenlensin ama Türk-İş gibi bir sendika imza kampanyası düzenleyerek görevini yerine getirdiğini düşünüyorsa bu saldırı yasalaşır. Hem kamuda hem Kayseri OSB’de binlerce üyesi olan Türk-İş’in greve hazır olması gerekir. Ama buna hazır değiller” şeklinde konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Behçet Uz Hastanesi'nde asistan hekimler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Danıştay Halkevleri hakkındaki kararı siyasi buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...