20 Nisan 2012 11:38

Esnaf ziyaret eden vekile polis saldırdı

Beraberindeki heyet ile birlikte esnafları ziyaret ederken polisin gaz bombalı müdahalesine maruz kalan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Hiçbir uyarı olmadan geliyor Cizre Emniyeti, İdris Naim Şahin'in verdiği emirle, burada halka gaz bombasıyla saldırıyor. Bu ülkede Cizre gibi bir yerde bir milletvekilinin caddede yürüme özgürl&uum

Esnaf ziyaret eden vekile polis saldırdı
Paylaş


Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir dizi temaslarda bulunmak üzere bölgeye gelen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP MYK Üyesi Yıldız Aktaş, Cizre BDP İlçe binası önünde bölge belediye başkanları ve kalabalık bir grup tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Burada yapılan konuşmaların ardından Kaplan ve bölge belediye başkanları Cizre esnafını ziyaret etmek için İdil Caddesi'ne çıktı. Birkaç esnafı ziyaret ettikten hemen sonra Dörtyol'da yoğun önlem alan polis, akrep tipi zırhlı araçlarla gelip heyetin içine gaz bombaları attı. Atılan yoğun gaz bombalarından etkilenen Kaplan ve beraberindekiler, dükkana girerek gazdan kendileri korudu. Müdahale sonrası açıklama yapan Kaplan, "Misafirlerimle birlikte yanımda bulunan belediye başkanları ve beraberimdeki heyetle birlikte buradan belediyeye gidecektik, 500 metre. Hiçbir uyarı olmadan geliyor Cizre Emniyeti, İdris Naim Şahin'in verdiği emirle, burada halka gaz bombasıyla saldırıyor. Bu ülkede Cizre gibi bir yerde bir milletvekilinin caddede yürüme özgürlüğü yok, saldırıyorlar, hürriyeti tahrik ediyorlar" dedi. 

'ŞAHİN ÖZEL TALİMAT VERMİŞ'

Bu yapılanların işgal ordularının sömürge devletlerine yaptığı bir uygulama olduğunu kaydeden Kaplan, İçişleri Bakanı Şahin'in Cizre için özel talimat verdiğini söyledi. Cizre halkının asla ve asla 90'larda olduğu gibi teslim olmayacağının altını çizen Kaplan, "Şunu iyi bilsinler ki, milletin vergileriyle alınan o gaz fişeklerini kanunsuz bir şekilde normal bir şekilde caddede yürüyen bir milletvekiline saldırı aracı olarak kullanmak kimseye kazandırmaz" dedi. 

Burada yapılan konuşmanın ardından Kaplan ve beraberindeki heyet araçlarına binerek, Cizre Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Mustafa Gören'i ziyaret eden BDP'liler, ardından Silopi İlçesi'ne hareket etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerindeki açlık grevine son verildi

SONRAKİ HABER

Pakistan'da uçak düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa