04 Mart 2016 09:39

10 Ekim-DER kuruluşunu ilan etti

Paylaş

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin aileri ve yaralı olarak kurtulanlar, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin (10 Ekim-DER) kuruluşunu ilan ettiler. Derneğin kuruluşunu Emek, Barış Demokrasi Meydanı'nda (Ankara Garı önü) yaptıkları basın açıklaması ile duyuran aileler "Adalet arayaşımızın doğal bir süreci olarak ve dayanışmayı resmi bir zemine oturtmak için 10 Ekim-DER mücadele yolunda bir ses olacak" dedi. 

Emek, Barış, Demokrasi Meydanı'nda dün yapılan açıklamaya Ankara Katliamı aileleri yanı sıra KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve KESK'e bağlı sendika başkanları ile yöneticileri, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Filiz Ünal da katıldı. Aileler adına açıklamayı yapan Uygar Coşgun'un eşi Mehtap Sakinci Coşgun, ''10 Ekim Katliamı üzerinden tam 145 gün; acı, gözyaşı ve öfke ile geçti. Ancak salt üzülmenin işe yaramayacağını görerek zalimin karşısında teslim olmayacağız ve hesap günü gelinceye dek sesimizi yükselteceğiz, çığlıklarımızı herkese duyuracağız '' şeklinde konuştu.

'ADALET ARAYIŞIMIZ ARTTI'

Coşgun, Ankara Katliamı'nın üzerinden başka katliamların da geçmiş olmasına rağmen soruşturma dosyası üzerindeki gizlilik kararının kalkmadığına dikkat çekerek; otopsi raporlarının dosyaya eklenmediğini, olayda kusuru bulunan kamu görevlilerinin yargılanmadığını, delillerin karartılıp olayın iki piyon bedenine indirgendiğini ifade etti. Bu süreçte adalete olan ihtiyaçlarının daha da arttığını ifade eden Coşgun, ''Bizler Sivas, Soma, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç dosyalarını da biliyoruz; adalet talebimizi haykırmadıkça somut bir sonuç alamayacağız'' diye konuştu. 

Coşgun, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük katlimı olan Ankara Katliamı'nın hesabını sormak için bügünden  sonra daha güçlü olacaklarını belirtti. Yaklaşık iki aydır sürdürdükleri dernek kurma çalışmalarını 55 kurucu üyenin imzasıyla bugün tüzel bir kişiliğe kavuşmasına dikkat çeken Coşgun "Bu demek oluyor ki pes etmeyeceğiz mücadelemizde ısrarcı olacağız" dedi. Kurucu üyelerinin; katliamda hayatını kaybedenlerin ailerinden, yaralı kurtulanlardan ve muhalif kurumların üst düzey yetkililerinden olduğunu aktaran Coşgun, derneğin toplumun barış-emek-demokrasi paydaşında buluşan herkesin desteğini aldığına vurgu yaptı. Açıklama sonrası dernek kurucuları Ankara Valiliği'ne giderek evrakları teslim etti.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Emniyeti, kadınların yürüyüşünü yasakladı

SONRAKİ HABER

Cizre’de inceleme yapan Adli Tıp Uzmanı Prof. Fincancı: Bodrumda çocuk kemikleri bulduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...