20 Nisan 2012 10:53

Cezaevlerindeki açlık grevine son verildi

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için 15 Şubat'tan bu yana açlık grevinde olduklarını bildiren cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, bugün (20 Nisan) itibariyle eylemlerine son verdiklerini duyurdu.AKP hükümeti ve devleti de uyardıklarını s

Cezaevlerindeki açlık grevine son verildi
Paylaş

AKP hükümeti ve devleti de uyardıklarını söyleyen Kaya, “Bu işkenceler, bu zulüm, bu vahşet ve ırkçı inkarcı saldırıları durdurun, halkımızın iradesine saygılı olun, önderliğimiz üzerindeki tecridi kaldırın, halkımıza yönelik sürek avından vazgeçin, ana dilimize saygılı yaklaşın. Aksi durumda, eylemimiz şimdilik itibarıyla sonlandırmış olsak da, çok daha sert tepkiler vermekten kaçınmayacağız” ifadesini kullandı.

HALKA VE CEZAEVİNDEKİ TUTUKLULARA ÇAĞRI

Halka ve cezaevindeki tutuklulara da çağrıda bulunan Kaya, son olarak şunları kaydetti: "Sömürgeci rejimin ana dilimize yönelik olarak hakaret eden ve aşağılayan tutumunu protesto etmek için, daha önceleri mahkemelerde sürdürdüğümüz anadil eylemimiz de, bundan böyle hayatın her alanında uygulayacak ve sömürgeciliğin hiçbir kurumu ile Türkçe konuşmama kararımız büyüterek sürdüreceğiz. Tüm arkadaşlarımız ve ailelerimiz, bundan böyle tüm işlemlerini kendi anadilimiz olan Kürtçe ile yapacaklardır. Hiçbir arkadaşımız-yurtseverimiz, kurum çalışanımız, anadili dışında sömürgecilikle ve onun kurumları ile muhatap olmayacak, tüm arkadaşlarımız mahkemelerde anadili ile savunma yapacaktır. Bizleri ve dilimizi-kültürümüzü aşağılayan AKP hükümeti, bakanları ve mahkemelerini, onların 'medeniyetleri' içerisinde baş başa bırakacak, kendi öz kültürümüze sahip çıkacağız. Tüm Kürdistani güçlere açık çağrımızdır: Gün birlik günüdür, gün sömürgeciliğe karşı birleşme günüdür, gün halkımızı düşmanın esaretinden kurtarma günüdür, gün ülkemizi özgürleştirme günüdür. Tüm Kürdistani örgüt-kurum ve bireyleri, halkımızın ve ülkemizin özgürlüğü ve kurtuluşu için birlik olmaya, sömürgeci devletler ve yapılara karşı ulusal-demokratik birlik oluşturmaya ve tutum almaya çağırıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TKP isim sorunu aşıldı

SONRAKİ HABER

Esnaf ziyaret eden vekile polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...