04 Mart 2016 04:13

Boydak Holdinge Cemaat operasyonu

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak’ın “Boydak Holding ve bağlı şirketlerin tamamı T.C. devletimizin kurum ve kuruluşlarına saygıyla bağlıdır” açıklaması Boydak Holdingi kurtarmadı. Holding basıldı, yöneticiler gözaltılar alındı.

Paylaş

Gülen Cemaatine yönelik operasyon kapsamında, dün sabah saatlerinde Boydak Holding’in Kayseri’de bulunan Genel Merkez binası  ve bünyesindeki fabrikalar polis tarafından basıldı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ’ı gözaltına aldı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, 16 Eylül 2015'de Memduh Boydak’ın mütevelli heyeti üyesi olduğu Melikşah Üniversitesi’ne yapılan baskın sonrası, Twitter’dan holding adına açıklamalar yapmış ve “Boydak Holding ve bağlı şirketlerin tamamı T.C. devletimizin kurum ve kuruluşlarına saygıyla bağlıdır. Devletimizin ve Hükümetlerin destekleriyle bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı tempoda azim ve kararlılık ile yolumuza devam edeceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir” demişti.  

Ancak Boydak’ların uzattığı uzlaşı eli havada kaldı. “FETÖ/PDY”  soruşturması adı altında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri tarafından yapılan operasyonda, bünyesinde bir çok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkez binası basıldı. Terörle Mücadele Şubesi polislerinin katıldığı baskında ayrıca İstikbal, Bellona, Merkez Çelik ve Boyteks fabrikalarında da arama yapıldı. Polis bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı.
Operasyonda Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ, sabah saat 07.30'da evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Hacı Boydak ve Memduh Boydak, “FETO/PDY'ye finans sağlamak, üye olmak”, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ ise “FETÖ/PYD örgütüne finans sağlamak, örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak”la suçlanıyor. 

KAYYUM ATANABİLİR

KOM ve TEM Şube ekiplerince ortaklaşa yürütülen soruşturma çerçevesinde Boydak Holding'a ait merkez binasına giriş ve çıkışlar yasaklanırken, gelişmelere göre holdinge kayyum atanabileceği ileri sürüldü.

ŞİRKET CEO'SU DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak daha önce de Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak 16 Eylül 2015'de nitelikli yağma ve haksız arsa tahsisi şikayetleri üzerine gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

ABDULLAH GÜL:  UMARIM DAHA FAZLA RENCİDE EDİLMEZLER

Abdullah Gül, Kayseri'de Boydak Holding'e yönelik operasyonda şirketin üst düzey 4 yöneticisinin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Umarım daha fazla rencide edilmezler." dedi.

Cuma namazını Sarıyer Orman Bölge Müdürlüğü içindeki Fatih Ormanı Camii'nde kılan Abdullah Gül, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, memleketi Kayseri'de yapılan ve Boydak Holding'in üst düzey 4 yöneticinin gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruya, "Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye’nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler." şeklinde cevap verdi.

TÜSİAD'DAN BOYDAK AÇIKLAMASI

“Yönetim Kurulu Üyemiz Memduh Boydak’ın gözaltına alındığı haberini üzülerek öğrendik. Hukuk devletinde iş dünyası da dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizle, sürecin en kısa sürede tamamlanacağına ve Sayın Boydak’ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz.” 

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

’89 bahar eylemlerinin öncü işçilerinden Mehmet Turp: Körfez savaşı işçilerin kazanımlarını yok etmişti

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne saldırı: 2 polis hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...