03 Mart 2016 16:20

Deri 2000’de işçiler ek zam aldı

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Asgari ücrete yapılan ek zamdan sonra bir çok fabrikada işçiler asgari ücret farkının kendi ücretlerine de yansıtılması için mücadele başlattı. Bu mücadelenin başarıya ulaştığı fabrikalardan biri de Deri 2000 oldu. 
Menemen Serbet Bölge’de kurulu olan ve DERİTEKS İzmir Şubesinin örgütlü olduğu Deri 2000 fabrikasında 100’e yakın işçi çalışıyor. Yakın zamanda sonlanan toplusözleşmede işçiler ücretlerine yüzde 20 net zam, sosyal haklarına da yüzde 35 artış aldı. Fabrikada işçilere yılda 4 ikramiye ödeniyor ve de 3 ayda bir 330 TL’lik yemek fişi yardımı yapılıyor.  

Asgari ücrete yapılan son zamdan sonra işyeri komitesinde ek zam talebi için işverenle görüşme kararı alındı. Sendika işveren temsilcisi ile yaptığı görüşmede, asgari ücret farkının bütün işçilere yansıtılmasını istedi. Sendikanın ve işçilerin ısrarı üzerine işveren talepleri kabul etti ve bütün işçilere 185 TL seyyanen zam yapıldı. İkramiye farkı ile bu artış aylık 246 TL’yi buluyor. 

‘ZAM ALINMADAN YOK OLDU’

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, asgari ücrete yapılan zammın temel ihtiyaç ürünlerine yapılan artışla eridiğini belirterek “Tek başına bir asgari ücretle yaşamanın zorluğunu sendikasız çalışan arkadaşlarımız görüyorlar ama kaderlerine razı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Örgütlü olan işçiler geçimle ilgili bu rahatsızlığını dile getirip hakkını alabiliyorlar. Burada tek bir şey var. Örgütlenmemiz gerekiyor. Sendikalı olmak örgütlü olabilmek anlamına gelmiyor. Her işyerinde sadece örgütlülük sadece temsilciler boyutunda kalmamalı, işyeri komitelerinin de olması gerekiyor. İşyeri komiteleri ile mevcut mücadeleyi yükseltmenin daha doğru daha kararlı olduğunu görüyoruz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

KESK'li kadınlar: Savaşın gölgesinde kölelik dayatılıyor

SONRAKİ HABER

Danone işçilerinden Renault işçilerine destek açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...