20 Nisan 2012 09:14

Sağlıkçı katilin peşinde

Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesi on binlerce sağlık emekçisini sokağa döktü. Tüm ülkede iş bırakan sağlık emekçileri Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı istifaya çağırdı.İstanbul’da TTB, SES, Türk Sağlık-Sen, Dev Sağlık-İş üyesi sağlıkç

Sağlıkçı katilin peşinde
Paylaş

İstanbul’da TTB, SES, Türk Sağlık-Sen, Dev Sağlık-İş üyesi sağlıkçılar İl Sağlık Müdürlüğüne yürüdü. Kent genelinde yüzde yüze yakın iş bırakan sağlık emekçileri hastanelerde yaptıkları açıklamaların ardından Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinde buluşarak “Sağlık Bakanı istifa” sloganı ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Avrupa Yakası sağlık emekçileri, Beyazıt’ta Anadolu yakasından gelen emekçilerle buluştu. Yürüyüşe KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da katıldı.

“Git git git artık Bakan Akdağ git artık”, “Sağlık Bakanı istifa etsin”, “Sağlıkta ticaret ölüm getirdi” sloganları atan sağlıkçıların öfkesi, Çapa Tıp Fakültesinde çalışan Prof. Dr. Alper Toker’in eylemin yapıldığı saatlerde bir hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldığı haberinin gelmesiyle ikiye katlandı.

‘CEHALET DEĞİL CİNAYETTİR’

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basına açıklama yapan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk, “Bu cehalet değil cinayettir. Asıl cahiller bu ülkeyi yönetenlerdir. Bu ülkenin cahili ne diyor, ‘Doktorun eli hastanın cebinde’, ‘Doktor efendi dönemi bitti.’ Bu cümleleri sarf edip doktorları hedef haline getiren cahiller, bu cinayetlerin sebebidir” diye konuştu. Başbakanın “Beğenmeyen çekip gitsin” sözlerine de yanıt veren Öztürk, “Bizi hor görenler çekip gidecekler, bu sağlık politikaları çekip gidecek” dedi.  

Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. José Luiz Gomes do Amaral da Türkiye’deki doktorların yalnız olmadığını belirtti.

‘CİNAYETİN ORTAĞI HÜKÜMET’

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise “37 yıllık meslek hayatım boyunca halka iyi hizmet etmekten başka bir amacım olmadı. Son yıllarda sağlık alanında uygulanan politikaları ve yaşananları görünce acaba doktorluğu bıraksam mı diye düşünüyorum” diye konuştu. Bütün sağlık çalışanlarının halka iyi hizmet etmeyi amaçladığını belirten Gören, AKP Hükümeti temsilcilerinin söylemlerinin bu tersine işaret ettiğini, hasta ve hasta yakınları ile sağlıkçıların karşı karşıya getirildiğini kaydetti.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Gaziantep’te yaşanan olayın sağlıkta kârdan başka bir şey düşünmeyenlerin yarattığı bir sonuç olduğunu dile getirdi. Ekici, kârdan başka bir şey düşünmeyenlerin cinayetin ortağı olduklarını söyledi. 

“Tayyip efendi dönemi sağlıkçılar gözünde bitmiştir” diyen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ölümlerin ve sağlıkçılara uygulanan şiddetin hesabını soracaklarını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)


HER HASTANEDE EYLEM VARDI

İSTANBUL’da birçok hastanede eylem vardı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanları, hayatını kaybeden arkadaşları Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Alkışlı protesto eylemi yapan sağlık çalışanlarına hasta yakınlarının da destek verdi. Sağlık emekçileri, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de iş bıraktı. Her iki hastanede yüzde yüz iş bırakan emekçileri, “Sağlıkta dönüşüm ölüm getirdi” ve “Sistem çürüyor sağlıkçılar ölüyor” sloganları atarak eylem yaptı. Burada konuşan Doç. Dr. Baki Arpacı, “Bugün görevi, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığını korumak olanlar, verilen sağlık hizmetinin niteliğini iyileştirmek yerine ‘müşteri’ memnuyetine bakıyorlar” dedi. Hastalara nitelikli hizmet veremediklerini belirten Arpacı, durumun daha da kötüye gideceğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Redhack’ın son hedefi İçişleri sitesi oldu

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı’na istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...